Ο Ηλίας Παρασίδης κατάφερε με τα 19.166 μόρια, που συγκέντρωσε να είναι ο πρώτος των πρώτων της Ροδόπης μετά την ανακοίνωση της Βαθμολογίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μαθητής της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής έγραψε στα Αρχαία Ελληνικά 19,1 , στην Έκθεση 18,8, στα Λατινικά 20 και στην Ιστορία 18,9. «Είμαι ικανοποιημένος, ίσως στην ιστορία να μπορούσα να πάω και λίγο καλύτερα υπήρχε περιθώριο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μιλώντας σοβαρά, μετρημένα, κρατώντας χαμηλούς τους τόνους και με την ικανοποίηση ήρεμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Ο Ηλίας Παρασίδης με την καθηγήτρια Τίνα Σβυντρίδου

«Το αποτέλεσμα αυτό δεν το πετυχαίνει κανείς μόνο μια χρονιά» σημείωσε κι εξήγησε πως η προσπάθεια ξεκίνησε από το Γυμνάσιο. «Εργάστηκα κι εγώ, όπως και οι συμμαθητές μου, έξι χρόνια, κουράστηκα πάρα πολύ, πιστεύω και οι καθηγητές που με βοήθησαν. Όχι μόνο στο επίπεδο των γνώσεων. Ο μαθητής χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη, κυρίως στην Γ’ Λυκείου. Οπότε, τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.»

Δηλώνει πολύ ικανοποιημένος και πώς θα μπορούσε διαφορετικά; «Νιώθω μια χαρά που δικαίωσα την οικογένειά μου και τους καθηγητές που με πίστεψαν» σημειώνει προσθέτοντας «Και τώρα βρίσκομαι στο ευχάριστο δίλημμα του τι θα ακολουθήσω . Μάλλον Νομική θα πάω, δεν το έχω αποφασίσει, ίσως και στρατιωτικές σχολές.»

Όσον αφορά στην συνταγή της επιτυχίας «Δεν υπάρχουν πολλές ώρες για μελέτη. Πολλές οι ώρες σε σχολείο και φροντιστήριο,αυτή η πίεση του χρόνου είναι το πρόβλημα της 3ης Λυκείου, αλλά ένα τρίωρο τις καθημερινές είναι αρκετό.» δηλώνει αποκαλύπτοντας πως όλη αυτή η προσπάθεια δεν του στέρησε την Σαββατιάτικη έξοδο… «Εγώ τα Σάββατα έβγαινα κανονικά. Δεν μπορώ να πω ότι κάτι μου έλειψε. Ίσως θα ήθελα πιο πολύ να ξεκουράζομαι.» σημειώνει παραδεχόμενος πως χρειάζεται κανείς και την βοήθεια της τύχης. «Πρέπει να σε βοηθήσει και η τύχη για να ξεχωρίσεις να κάνεις το κάτι παραπάνω, δεν γίνεται να το κάνεις μόνος σου. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι οι μαθητές να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Να διαβάσουν όσο πρέπει και μετά όσο μπορούν κι από εκεί και πέρα αυτοί θα είναι ήσυχοι με τον εαυτό τους, με τους φίλους τους και τις οικογένειές τους.» καταλήγει έχοντας όλη την ζωή μπροστά του να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και μετά να συνεχίσει πάλι να ονειρεύεται…

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Πυρά” από το ΥΠΟΙΚ προς το Γ. Στουρνάρα για “Προεκλογική εκστρατεία υπέρ της ΝΔ”
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι