Τη δυνατότητα να επιτραπεί το ηλεκτρονικό εμπόριο στα καταστήματα που έχουν αναστείλει της λειτουργία τους, χωρίς όμως να τεθούν εκτός των ευεργετικών μέτρων, ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τα προστατευτικά μέτρα  που έλαβε η κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αποθήκες των επιχειρήσεων αυτών είναι γεμάτες, ενώ για αρκετές από αυτές τα προϊόντα τους είναι εποχιακά, δηλαδή προϊόντα που σχετίζονται με την άνοιξη και τον εορτασμό του Πάσχα, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, λαμπάδες και είδη σπιτιού. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το στοκ που βρίσκεται στις αποθήκες των επιχειρήσεων θα μείνει αδιάθετο με σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

Αίτημα αρκετών επιχειρήσεων είναι να τους επιτραπεί η δυνατότητα να ασκήσουν, για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο, χωρίς όμως να χάσουν τα ευεργετήματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Εξάλλου, και ο τζίρος που αναμένεται να κάνουν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν πρόκειται να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, παρά μόνο θα δώσει μια μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις με εποχιακά είδη κυρίως».

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν παροχή της Akoustica Medica προς όλους τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας
Επόμενο άρθροΠαρατείνει τα συμβόλαια και μετά τις 30/6 λόγω του κορωνοϊού