Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 21:26

Με δύο μετάλλια ολοκλήρωσε το ελληνικό τζούντο την παρουσία του στους Μεσογειακούς Αγώνες «Οράν 2022» και ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, έστω κι αν πίστευε ότι τόσο ο Θεόδωρος Τσελίδης όσο και η Ελισάβετ Τελτσίδου, θα μπορούσαν να βρεθούν στην κορυφή των κατηγοριών τους.

«Ο Τσελίδης άξιζε το χρυσό μετάλλιο. Ο αντίπαλός του έπαιζε μόνο άμυνα, όμως ο δικός μας έπαιρνε τις ποινές. Ειδικά τις δύο πρώτες δεν θα έπρεπε να τις είχε δεχθεί. Η Τελτσίδου μπορούσε να πάει τελικό και να βγει πρώτη. Στον πρώτο αγώνα έκανε λάθος εκτίμηση. Πίστευε ότι θα κερδίσει εύκολα όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι` αυτό. Σε γενικές γραμμές ειμαι ικανοποιημένος. Δεν είναι μικρό πράγμα, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση να πάρουμε δύο μετάλλια. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια και στις διεθνείς διοργανώσεις που έπονται. Ο δρόμος για το Παρίσι είναι μακρύς, θεωρώ ωστόσο ότι για να μπορέσουμε να πάρουμε προκρίσεις, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε κάθε αγώνα και σε κάθε διοργάνωση. Και τότε είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο.

Με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε το ελληνικό τζούντο στο Οράν, έφτασε τα 18 στη συγκεκριμένη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των δύο χρυσών του Ηλία Ηλιάδη το 2005 (Αλμερία) και το 2009 (Πεσκάρα). Το πρώτο χρονικά μετάλλιο (χάλκινο), η Ελλάδα το έχει κατακτήσει το 1983 στην Καζαμπλάνκα με τον Αναστάσιο Γεωργιάδη.  


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 21:28

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Οφείλουμε στους εαυτούς μας να φτάσουμε σύντομα στην κορυφή»
Επόμενο άρθροΡωσία: Στο ναδίρ οι διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα – Οι απειλές, οι απελάσεις και οι συνέπειες