Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 19:25

Ημέρα χωρίς ποδόσφαιρο θα είναι πλέον η 5η Μαΐου στη Γαλλία, ως ένδειξη τιμής στη μνήμη των 19 θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το 1992, στο στάδιο Φουριανί της Κορσικής. Η γαλλική Γερουσία επικύρωσε τη σχετική πρόταση νόμου, την οποία είχε ήδη υιοθετήσει η Εθνοσυνέλευση τον Φεβρουάριο του 2020 και την οποία υποστήριξε η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα πρόταση νόμου, κανένας επαγγελματικός αγώνας της Ligue 1, της Ligue 2, του Κυπέλλου Γαλλίας και του Trophée des Champions (σούπερ καπ) δεν μπορεί να διεξάγεται την 5η Μαΐου. Σε ό,τι αφορά τους αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επιτρέπεται η διεξαγωγή τους, με την προϋπόθεση της τήρησης ενός λεπτού σιγής και της χρήσης μαύρου περιβραχιονίου από τους ποδοσφαιριστές.

Στις 5 Μαΐου 1992, κατά τη διάρκεια του ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ της Μπαστιά και της Μαρσέιγ, το ανώτερο τμήμα μίας προσωρινής εξέδρας που είχε τοποθετηθεί στο στάδιο Φουριανί κατέρρευσε, προκαλώντας το θάνατο 19 ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 2.300 τουλάχιστον. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούσαν εδώ και χρόνια να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα μνήμης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 19:28

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – «Παράγοντας απόλυτου χάους το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη – Πατούλη»
Επόμενο άρθροΆγριος ξυλοδαρμός 34χρονου στη Γλυφάδα – Πέντε προσαγωγές