Σε σημερινή συνεδρίαση του το ΕΣΡ αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά την τιμωρία της διακοπής λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού για μία ημέρα, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου 2019, για το «Νέο Κανάλι Έψιλον» (πρώην «Extra Channel), εξαιτίας του ρατσιστικού σχόλιου του Τάκη Τσουκαλά, που είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

 

Όσον αφορά τις… παραδοσιακές χρηματικές ποινές, το ΕΣΡ επέβαλε στο κανάλι και πρόστιμο 30.000 ευρώ για ρατσιστικό λόγο, προσβολή προσωπικότητας και χαμηλής ποιότητας πρόγραμμα. Σημειώνεται πως τα πρόστιμα δεν είναι υψηλά λόγω έμπρακτης μεταμέλειας του καναλιού και διακοπής της εκπομπής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καναλιού αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα συναινέσει ή θα απορρίψει το μέτρο του ΕΣΡ.

 

Σε άλλες υποθέσεις, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Nickelodeon για διαφημίσεις παιδικών παιχνιδιών και υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου το Πάσχα του 2017, πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Star και 20.000 στο Smile (συν 15.000 ευρώ για διαφήμιση πολεμικών παιχνιδιών).

 

Ακόμα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον Alpha για τα επεισόδια της σειράς «Τατουάζ» στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, περί προστασίας ανηλίκων, καθώς η σειρά προβλήθηκε νωρίς και με λάθος σήμανση. Το πρόστιμο ανέρχεται μόλις σε 10.000 ευρώ, καθώς το κανάλι μετέφερε μόνο του τη σειρά στις 11 και άλλαξε σήμανση.

 

Πρόστιμο 45.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο κανάλι «Ε» για τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη που ασχολήθηκαν με το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη.

 

Σημειώνεται ότι το ΕΣΡ φέρεται να παρακολουθεί στενά τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ήδη σχηματιστεί επτά φάκελοι, ενώ ενδέχεται να σχηματιστούν και άλλοι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεταφέρεται η έδρα της εταιρίας Μυτιληναίος
Επόμενο άρθροΣηκώνουν χειρόφρενο τα τρόλεϊ