Ημερίδα με θέμα τις ιογενείς λοιμώξεις, την πρόληψη και τον περιορισμό τους στα σχολεία πραγματοποιούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την  Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την  έξαρση της εποχικής γρίπης καθώς και των υπολοίπων ιογενών λοιμώξεων και κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη παιδείας και γνώσης για την προστασία και ασφάλεια όλων. Η διάχυση ορθών πρακτικών χρήσης φαρμάκων, εμβολίων καθώς και η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό βοήθημα για την πρόληψη και αντιμετώπιση σχετικών με την υγεία ανεπιθύμητων καταστάσεων εντός κι εκτός των σχολείων .

Με γνώμονα τα παραπάνω, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιούν τη σχετική ημερίδα σε συνεργασία με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, ιατρό Χ. Κολημήτρα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ιατρό Χ. Βενέτη καθώς και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνο Ματσιόλη.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

-Κωνσταντίνα-Σωτηρία Αλιβάνιστου, Ειδικός Γενικής Ιατρικής, Δ/νση

Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων

– Xρήστος Μπασαγιάννης, Ειδικός Παθολόγος

– Καλλιόπη Τανού, Παιδίατρος με εξειδίκευση στη Παιδοπνευμονολογία

– Κωνσταντίνος Ματσιόλης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βογιατζή
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης από Κρήτη: Το έργο στον ΒΟΑΚ η καλύτερη απάντηση στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ