Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσιοποίησε νέες φωτογραφίες που διατείνεται ότι ενοχοποιούν το Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη θάλασσα του Ομάν.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, τις φωτογραφίες τράβηξε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ειδικοί  συνηγορούν ότι  το σημείο που επελέγη να τοποθετηθούν οι νάρκες, πάνω από την ίσαλο γραμμή, δείχνει ότι ο στόχος δεν ήταν να βυθιστούν τα δεξαμενόπλοια.

Οι ένδεκα φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ φέρεται να δείχνουν την τοποθέτηση νάρκης η οποία σύμφωνα με την Ουάσιγκτον δεν εξερράγη και απομακρύνθηκε μετά το συμβάν της 13ης Ιουνίου από το κύτος του ιαπωνικού πετρελαιοφόρου Kokuka Courageous.

Παρουσιάζεται ένα κυκλικό μεταλλικό αντικείμενο, διαμέτρου τριών εκατοστών, το οποίο χαρακτηρίζεται από το Πεντάγωνο ως μαγνήτης  για την τοποθέτηση της νάρκης.

Άλλη φωτογραφία φέρεται να δείχνει τη ρωγμή που άνοιξε άλλη μαγνητική νάρκη στο κύτος του ίδιου δεξαμενόπλοιου, η οποία κατά το Πεντάγωνο είχε διάμετρο μεγαλύτερη του ενός μέτρου.

«Το Ιράν είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση, όπως δείχνουν οι αποδείξεις που καταγράφηκαν σε βίντεο», υποστήριξε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

Σχετική είδηση: Το Ιράν απειλεί να φύγει από τη Συνθήκη για τη Συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών (video)

Μοιράσου το άρθρο:



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπιστήμονες απάντησαν στο γιατί τα σκυλιά έχουν τόσο ιδιαίτερο βλέμμα
Επόμενο άρθροΓ.Σ. Σερρών 2017: Με Μπουτάκογλου στο τιμόνι και τη νέα χρονιά