Η Federal Reserve  του Ντάλας ξεκίνησε την αναζήτησή της για νέο πρόεδρο που θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Κάπλαν, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο μήνα μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις προσωπικές του οικονομικές συναλλαγές.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση, οι προσπάθειες εξεύρεσης του νέου επικεφαλής γίνεται από τους μη τραπεζικούς διευθυντές της, οι οποίοι προσέλαβαν την εταιρεία αναζήτησης εκτελεστικών στελεχών Egon Zehnder για να τους βοηθήσει στην στρατολόγηση πιθανών υποψηφίων.

Ποιοι έχουν «καεί»

Ο Κάπλαν και ο πρώην πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Έρικ Ρόσενγκεν, βρέθηκαν στο στόχαστρο τον Σεπτέμβριο μετά τις αποκαλύψεις ότι είχαν κάνει εκτεταμένες προσωπικές συναλλαγές το 2020 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης της πανδημίας και εν μέσω των προσπαθειών της Fed να σταθεροποιήσει τις αγορές και να σώσει την οικονομία.

Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο του επικεφαλής της Dallas Fed, έδειξε πως ο Ρόμπερτ Κάπλαν έκανε πολλαπλές συναλλαγές στο χρηματιστήριο και μάλιστα έκαστη αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων «παίζοντας» με μετοχές εταιρειών όπως η Apple, η Amazon και η Delta Air Lines.

Και οι δύο δήλωσαν ότι οι συναλλαγές τους ήταν σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας της Fed εκείνη την εποχή, συμφώνησαν να εκχωρήσουν τις μετοχές τους και τελικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Ο Κάπλαν συνταξιοδοτήθηκε στις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ CONMEBOL τιμώρησε τους διαιτητές του αγώνα Αργεντινή-Βραζιλία
Επόμενο άρθροΣυντριβή για την Αρμάνι στη Ρωσία με 97-71 από την Ούνικς