To Πεκίνο «φωτογραφίζουν» οι αμερικανικές αρχές ως υπεύθυνο για την κυβερνοεπίθεση του 2018 στον πιστωτικό κολοσσό Equifax, γεγονός που οδήγησε στην κλοπή περισσότερων από 147 εκατομμυρίων πιστωτικών εκθέσεων σε πρωτοφανή παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απηύθυναν κατηγορίες σε τέσσερις Κινέζους χάκερ, μέλη του κινεζικού στρατού, για την κυβερνοεπίθεση. Το κατηγορητήριο ανακοινώθηκε από τον γενικό εισαγγελέα Ουίλιαμ Μπαρ κατά των Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke, και Liu Lei.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τους κρατούμενους χάκερ που έχει καταγραφεί ποτέ» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Ντέιβιντ Μπόντγουιτς.

Η Equifax αποκάλυψε την παραβίαση δεδομένων το Σεπτέμβριο του 2017, μήνες αφότου ανακάλυψε ότι οι χάκερ είχαν σπάσει στα συστήματά ασφαλείας της.

Έρευνα έδειξε ότι η εταιρεία απέτυχε να διορθώσει τα κενά ασφάλειας σε έναν ιστότοπο που γνώριζε ότι ήταν ευάλωτος για εβδομάδες, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους χάκερ να «ρίξουν» τους διακομιστές (severs) και να κλέψουν τεράστιους όγκους προσωπικών δεδομένων. Ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί πιστωτικών καρτών κλπ. υποκλάπηκαν στην παραβίαση. Η παραβίαση των δεδομένων επηρέασε επίσης τους Βρετανούς και τους Καναδούς πολίτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Ρίτσαρντ Σμιθ, αποχώρησε λίγο μετά το φιάσκο ασφαλείας, αλλά δεν διέφυγε της σφοδρής κριτικής.
 

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Πασκουάλ διάδοχος του Πλάθα στη Ζενίτ
Επόμενο άρθροΜελέτη βοηθά στην κατανόηση του διαρρέοντος εντέρου