Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, πεζοδρόμησε ακόμη έναν δρόμο εντός αστικού ιστού, στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα περισσότερο βιώσιμο αστικό περιβάλλον.

Πεζόδρομο στη γειτονιά της Καναπίτσας δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Αυτή τη φορά σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετατράπηκε το τμήμα της οδού Πλάτωνος, από Αγίου Νεκταρίου έως Δάφνιδος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο πεζοδρόμησης των οδών, που περικλείουν το παρκάκι και την παιδική χαρά ανάμεσα στην Αριστοτέλους και την Πλάτωνος, και να δημιουργηθεί έτσι ένας ομοιογενής χώρος με προτεραιότητα στους κατοίκους και τους πεζούς.

Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο δρόμο είναι σχεδόν ανύπαρκτο και όπου υπάρχει, οι κολώνες κυριολεκτικά το εξαφανίζουν. Η πεζοδρόμηση προσφέρει μια δυνατότητα για πιο ασφαλή μετακίνηση του κόσμου, όμως η ήπια (ελπίζουμε) κυκλοφορία των οχημάτων θα πρέπει να μην εφησυχάζει τον κόσμο που ελλείψει πεζοδρομίων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό.

Πάντως με την επέκταση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή της Καναπίτσας του Ηρακλείου Αττικής, αλλά και σε όπου αλλού γίνονται στη χώρα επιτυγχάνεται ο σκοπός που οι δημοτικές αρχές πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα.

Δηλαδή, τα οχήματα να κινούνται όσο πιο αργά γίνεται μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, η ηχορύπανση από τις εξατμίσεις να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα και οι πεζοί να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Στις μεγάλες αστικές πόλεις, οι κάτοικοι έχουν αρρωστήσει κυριολεκτικά από την ηχορύπανση που προκαλούν τα οχήματα και τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν σε κατοικημένες περιοχές, για τα οποία όμως επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαιτέρως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Νερά: Πρώτο επισκεπτήριο από τους γονείς του Αναγνωστόπουλου στη φυλακή
Επόμενο άρθροΗλεία: Συνελήφθη στην Πατρών – Πύργου ο πατέρας που άρπαξε το παιδί του από τη μητέρα