Θύμα ηλεκτρονικής κλοπής έπεσε μία αναπληρώτρια καθηγήτρια από χάκερ ο οποίος «άδειασε» από τον τραπεζικό της λογαριασμό οικονομίες 9.000 περίπου ευρώ, σε διάστημα 1 ½ ώρας περίπου στο Ηράκλειο.

Το απίστευτο και όμως αληθινό γεγονός έγινε αντιληπτό από την καθηγήτρια, όταν ενώ δούλευε στον υπολογιστή της, έλαβε ειδοποίηση από την τράπεζά της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ. Αφού η καθηγήτρια προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την τράπεζα, έσπευσε σε υποκατάστημα της περιοχής. Την ώρα που ήταν στη τράπεζα και παρόντος του Διευθυντή, έγιναν άλλες δύο μεταφορές, 4.000 και 2.750 ευρώ, με την τράπεζα να δηλώνει αδυναμία παρέμβασης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χάκερ έκανε πιθανώς χρήση πλαστής εξουσιοδότησης για να εκδώσει νέα κάρτα sim του τηλεφώνου της καθηγήτριας, δηλώνοντας απώλεια της παλιάς. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας, όλες υπηρεσίες λαμβάνονται στη συσκευή που βρίσκεται στην κατοχή του δράστη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες εν αγνοία των νόμιμων συνδρομητών (π.χ. λαμβάνοντας κλήσεις και μηνύματα που προορίζονται για αυτούς, υποκλέπτοντας κωδικούς μιας χρήσης ή μηνυμάτων επαλήθευσης ασφάλειας κ.λπ).

Το θύμα της ηλεκτρονικής ληστείας, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση από την τράπεζα στην οποία διατηρούσε τον λογαριασμό της.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρ. Χατζηχριστοδούλου: «Καμία ανησυχία από τα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο» (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΠιο γρήγορη έκδοση διαβατηρίων, ΑΦΜ και άλλων εγγράφων των προσφύγων