Ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα μείνουν αύριο, Παρασκευή, οι συρμοί του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), λόγω προειδοποιητικής στάσης εργασίας.

 

Σύμφωνα με τα σωματεία εργαζομένων (Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΤΑ.ΣΥ, Τραμ/ΣΕΤ και Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή), «η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο».

 

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως έχουν καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις «δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στην πλήρη απαξίωση».

 

«Εδώ και καιρό κάναμε, γι’ αυτά τα θέματα, προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου. Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυσή των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την “ευημερία των αριθμών”, θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, που λένε «μέχρι εδώ!» και δηλώνουν «αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και να σταματήσει η απαξίωσή τους».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαταγγελία κατά της διοίκησης της ΔΕΠΑ
Επόμενο άρθροΥπάρχουν ευθύνες για την ήττα