Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 23:03

Με ήττα από τη Σερβία (25-18) έκλεισε τον δεύτερο αγώνα της η Εθνική μας ομάδα, στην πρώτη ημέρα της 17ης Μεσογειάδας χάντμπολ. Oι «πλάβι» ήταν νικητές και στα τρία σετ (9-8, 8-6, 8-4) κι έτσι έκαναν το 2 στα 2.

Στο πρώτο σετ η Ελλάδα έχοντας καλύτερο ρυθμό, προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Σερβίας με πιο κλειστή άμυνα και εκμεταλευόμενη το πλεονέκτημα από δίλεπτη αποβολή, κατάφερε και πήρε την νίκη στις λεπτομέρειες με (9-8).

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ και δυνατά μαρκαρίσματα. Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη είχαν μαχητικότητα, αλλά κάποια άστοχα σουτ προς το τέλος από τα έξι μέτρα, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Σερβίας, να κάνει δικό της και αυτό το σετ με (8-6).

Στο τρίτο και πιο σημαντικό σετ ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, επέλεξε πιο επιθετική άμυνα ώστε να καλύψει την διαφορά των 2 γκολ, παίζοντας είτε 5-1, είτε 4-2. Με όσα αποθέματα είχαν οι παίκτες της γαλανόλευκης, προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με (8-4).

Συνολικό σκορ και στα 3 σετ ήταν το 25-18 και έτσι η ομάδα της Σερβίας πήρε το μέγιστο από το παιχνίδι, καθώς νικήτρια και στα τρία σετ, πήρε 5 βαθμούς.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία της Εθνικής Σερβίας, που έδειξε πιο έτοιμη αγωνιστικά και με πιο πολλές παραστάσεις από δύσκολους αγώνες. Η Ελληνική ομάδα, πάλεψε τα δύο πρώτα σετ, ήταν πολύ ανταγωνιστική, αλλά στο τρίτο καθοριστικό σετ δεν μπόρεσε να κοντράρει τους αντιπάλους της.

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Σερβίας ήταν ο Ντόντιτς με 6 γκολ και ο Σένιτς με 4 γκολ. Από την Εθνική Ελλάδος πρώτοι σκόρερ ήταν ο Κοτσιώνης με 5 γκολ και οι Παπάζογλου, Παπαγιάννης με 3 γκολ έκαστος.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρζεβιτς Αλεξάντερ) Πάνκοβιτς, Πρέντοβιτς 1, Ντόντιτς 6, Γκούντουριτς, Ρόγκαν 3, Άκοβιτς, Ζένεβιτς, Ντόντιτς 3, Αντονίτζεβιτς, Μιγιάτοβιτς, Σίμιτς 2, Σένιτς 4, Νέσιτς 1,Μπελόσεβακ, Ντόντιτς 1, Σταμένκοβιτς 1, Κοβάσεβιτς 2

ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Στεφανίτσης, Γιορανίδης, Γιάντσα, Παγιάτης, Παπαγιάννης 3, Τζωρτζίνης 1, Παπάζογλου 3, Κοτσιώνης 5, Δικαιούλιας 2, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης 1, Κυριακίδης, Τόσκας, Αναστασίου 2,  Αναγνωστόπουλος, Σαράφης 1

Διαιτητές: Τσούρτσιτς-Κρούστσιτς

Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 4/4 – 2/3

Δηλώσεις αθλητών:

Ντόντιτς Ματέγια (Σερβία): «Ήταν ένα πολύ καλό ματς για μας. Παλέψαμε αρκετά, ήμασταν καλοί στην άμυνα και παίξαμε καλύτερα στην επίθεση. Είχαμε καλύτερη οργάνωση στις επιθέσεις μας».

Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (Ελλάδα): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Σερβία είναι από τις δυνατότερες ομάδες στον όμιλο μας. Πιστεύω στα πρώτα δεκαπεντάλεπτα ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί, κυνηγήσαμε το ματς. Κάποια στιγμή γυρίσαμε το σκορ, όμως στην τρίτη περίοδο βγάλαμε ένα πολύ κακό εαυτό στο γήπεδο. Έτσι χάσαμε πολύτιμους βαθμούς».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει με τον Ναράνχο στον πάγκο η Εθνική γυναικών
Επόμενο άρθροΝεκρός άνδρας από φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι