«Η έκθεση – ντροπή για τη χώρα μας της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο προσφυγικό αποτελεί ηχηρή διάψευση της κυβέρνησης και βάζει, πλέον, ευρωπαϊκή σφραγίδα στην αναξιοπιστία της», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως η έκθεση επιβεβαιώνει με θλιβερό τρόπο όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και πολύ καιρό.

 

«Εκθέτει όμως ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό, κ. Βίτσα, που μόλις πριν λίγες ημέρες δήλωνε με περίσσεια ανευθυνότητα σε συνέντευξή του ότι όλα αυτά που καταγγέλλουμε είναι υπερβολές, ενώ πριν μια εβδομάδα στη Βουλή, με πρωτοφανές θράσος υπεδείκνυε στη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Προκαλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να διαβάσει την έκθεση-κόλαφο της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου και να απαντήσει υπεύθυνα σε όσα αυτή καταγράφει:

 

– Για τις τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

 

– Για την πλήρη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και φαρμακευτικής περίθαλψης.

 

– Για την απουσία συνθηκών ασφαλείας για εκείνους που διαμένουν, αλλά και εκείνους που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής.

 

– Για τα διαδοχικά κρούσματα βιασμών ανηλίκων και ανυπεράσπιστων γυναικών.

 

– Για τον αδικαιολόγητο υπερσυνωστισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρόλο που οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.

 

– Για την πλήρη απουσία σχεδίου από πλευράς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός νέου μεταναστευτικού».

 

Ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε: «Μήπως, είναι τώρα η ώρα για τον κ. Βίτσα – και την ανίκανη κυβέρνηση συνολικά- να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για τον διεθνή εξευτελισμό που προκαλούν στη χώρα μας;».

 

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε: «Αλήθεια, το άλλοτε λαλίστατο και πολυγραφότατο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ακόμα;»

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕίμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές για την ΕΒΖ
Επόμενο άρθροΔύο δράσεις ύψους 700 εκατ. για μικρές επιχειρήσεις