Η γνωστή ηθοποιός Άνα ντε Άρμας σημείωσε ένα μοναδικό… ρεκόρ στην καριέρα της, καθώς φέτος είναι υποψήφια τόσο για βραβείο Όσκαρ όσο και για Χρυσό Βατόμουρο (Razzie Award) και μάλιστα για τον ίδιο ρόλο, κάτι που έχει καταφέρει στο παρελθόν μόνο η Γκλεν Κλόουζ.

Η Άνα ντε Άρμας είναι υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων νωρίτερα σήμερα (24.1.2023) από την Ακαδημία, για την ερμηνεία της ως Μέριλιν Μονρό στην ταινία Blonde. Παράλληλα, είναι και υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο στην κατηγορία Χειρότερο Ζευγάρι σε ταινία.

Μπορεί τα Χρυσά Βατόμουρα να κατακεραύνωσαν το Blonde στις φετινές υποψηφιότητες, αποδίδοντάς τους συνολικά 8 γιατί «η ταινία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τη Μέριλιν Μονρό μετά θάνατον», η Ακαδημία απένειμε υποψηφιότητα στην Άνα ντε Άρμας, στη μοναδική παρουσία της ταινίας στα φετινά βραβεία και μάλιστα σε μια από τις «μεγάλες» κατηγορίες.

Μπορεί να μην είναι υποψήφια στην ίδια κατηγορία, ωστόσο θεωρείται πως είναι υποψηφιότητα για τον ίδιο ρόλο. Πάντως, η Άνα ντε Άρμας έχει δυνατές αντιπάλους στα φετινά Όσκαρ στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου. Οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν είναι:

  • Cate Blanchett – Tár
  • Ana De Armas – Blonde
  • Andrea Riseborough – To Leslie
  • Michelle Williams – The Fabelmans
  • Michelle Yeoh – Everything Everywhere All At Once

Η ηθοποιός που ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο για τον ίδιο ρόλο

Το 2021 η Γκλεν Κλόουζ έγραψε… ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ηθοποιός που έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Χρυσό Βατόμουρο την ίδια χρονιά και για τον ίδιο ρόλο, για την ερμηνεία της στην ταινία Hillbilly Elegy. Μάλιστα, η Γκλεν Κλόουζ ήταν υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα για τον ίδιο ρόλο.

Η ταινία Hillbilly Elegy δεν συγκέντρωσε υψηλό σκορ στο Rotten Tomatoes, την ιστοσελίδα όπου κριτής είναι ο απλός κόσμος, ενώ και οι κριτικοί δεν είχαν πει τα καλύτερα λόγια. Στην ταινία, η Γκλεν Κλόουζ ενσάρκωσε την Bonnie “Mamaw” Vance.

Άλλοι 11 ηθοποιοί έχουν λάβει υποψηφιότητες για Όσκαρ και για Χρυσό Βατόμουρο την ίδια χρονιά αλλά όχι για τον ίδιο ρόλο, μεταξύ αυτών ο Τζακ Νίκολσον το 1993, ο Κρίστοφερ Γουόκεν το 2003, η Ούμα Θέρμαν το 1995 και ο Άλεκ Μπάλντουιν το 2004.

To άρθρο Η Άνα ντε Άρμας κάνει ρεκόρ – Υποψήφια ταυτόχρονα για Όσκαρ και Χρυσό Βατόμουρο με το Blonde δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠου θα γίνουν δωρεάν rapid tests την Τετάρτη στη Μαγνησία
Επόμενο άρθροΠέθανε πολύ γνωστός έμπορος του Βόλου