Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 07:07

Ολοένα και «βαθαίνει» το χάσμα ανάμεσα στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (AFE) και τους θεσμικούς φορείς του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά οι «βολές» της δεν εκτοξεύτηκαν προς τη LaLiga -με την οποία αδυνατεί να συμφωνήσει εδώ και μέρες για τις περικοπές- αλλά έφυγαν ευθέως προς την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Και πλέον καταγγέλλονται… πράματα και θάματα!

Το συνδικάτο των παικτών της Ισπανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (09/04) πως θα μηνύσει την ομοσπονδία για την παράνομη ηχογράφηση (χωρίς τη συγκατάθεσή της) και διαρροή του περιεχομένου των συνομιλιών που έγιναν την Τρίτη (07/04), στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε μέρος και η LaLiga!

Η AFE τονίζει σε ανακοίνωσή της πως τα παράνομα ηχητικά ντοκουμέντα δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη στην εκπομπή «El Larguero» του σταθμού «Cadena SER» και η συγκεκριμένη «διαρροή» είχε σκοπό να φέρει την ηγεσία του συνδικάτου σε διαμάχη με τους παίκτες που εκπροσωπεί, παρουσιάζοντας την ομοσπονδία ως… εκείνη που πραγματικά υπερασπίζεται τους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση των παικτών προειδοποίησε πως όλο αυτό δημιουργεί «…πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης όσον αφορά μελλοντικές συναντήσεις» και απέστειλε επιστολή στην ομοσπονδία με την οποία ζητά «…άμεση απάντηση σχετικά με το εάν αυτή η καταγραφή, έχει πράγματι μεταφερθεί με ευθύνη της ή ανθρώπων της στον ραδιοσταθμό (σ.σ. SER) και για το κατά πόσον έχει τηρηθεί η δέουσα προσοχή, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους διαρροές».

Με δεδομένο αυτό που συνέβη, η AFE ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι υπήρξε μια σαφής «…παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων», εκτός από την «…παράνομη μεταβίβαση σε τρίτους, της καταγραφής μιας ιδιωτικής συνάντησης».

Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το κομμάτι θα πατήσει και η μηνυτήρια αναφορά της AFE, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου, θεωρώντας πως «…μπορεί να αποδειχθεί πως έχει παραβιαστεί του άρθρο 197 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο λέει κατά γράμμα: “Όποιος, αποκαλύπτει τα μυστικά ή παραβιάζει το απόρρητο άλλου προσώπου, χωρίς τη συγκατάθεσή του, υποκλέπτει τα έγγραφά του, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ή προσωπικό αντικείμενο, παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες του ή χρησιμοποιεί συσκευές ακρόασης, μετάδοσης, εγγραφής ή αναπαραγωγής ήχου ή εικόνας ή οποιουδήποτε άλλου σήματος επικοινωνίας, θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα έως τέσσερα χρόνια”».

Αντίστοιχες σκέψεις με την Ένωση Ποδοσφαιριστών κάνει και η LaLiga, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, με την ομοσπονδία να… αποκρούει τα επιχειρήματα των υπολοίπων, υπογραμμίζοντας πως «…η συνάντηση καταγράφηκε με γνώση όλων των παρευρισκομένων και χωρίς αντίρρηση από κανέναν από αυτούς».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 07:38

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Με εντολή Χαρδαλιά σε καραντίνα ο οικισμός Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης
Επόμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Ικανοποιητική συμφωνία που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία