Η έρευνα της Nissan στον Κάρλος Γκοσν, τον πρώην πρόεδρο της, επεκτείνεται σε διεθνή έρευνα βασικών στελεχών, εμπλέκοντας δύο ακόμη, τουλάχιστον, πιστούς του πρώην στελέχους της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Γκοσν αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Τόκιο την Τρίτη, ζητώντας διευκρινίσεις για την περίοδο κράτησης του, η οποία έχει επεκταθεί σε περίπου 50 ημέρες.

 

Η εσωτερική έρευνα της Nissan για οικονομικές παραβιάσεις του Γκοσν έχει ενταθεί κατά τη διάρκεια της κράτησης του. Κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να γίνει εκκαθάριση ανώτερων στελεχών που ήταν κοντά στον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

 

Όπως είπε η Nissan το Σάββατο, ο Jose Muñoz, στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας αρμόδιο για τις επιχειρήσεις της Κίνας, πιθανός αντικαταστάτης του Γκοσν, έλαβε ξαφνικά άδεια.

 

Η απουσία του ανακοινώθηκε αφότου η εταιρεία υποστήριξη ότι είχε βρει ζητήματα σε συμβόλαια προμηθευτών στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, τα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος, όταν ηγείτο των επιχειρήσεων στη Βόρεια Αμερική από το 2014 μέχρι το 2018.

 

Επιπλέον, ο Arun Bajaj, επικεφαλής των ανθρώπινων πόρων στη Nissan, έχει επίσης πάρει άδεια και μοιράζεται πληροφορίες με τους ιάπωνες εισαγγελείς για τις φορολογικές συναλλαγές του Γκοσν.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Muñozκαι Bajaj δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

 

Σύμφωνα με τους FT, το διαβατήριο του Bajaj έχει κρατηθεί από τις αρχές και παραμένει στο Τόκιο όσο συνεργάζεται με αυτές. Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα δύο στελέχη της.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠλήρωσε 8,7 εκατ. σε 1.389 δικαιούχους
Επόμενο άρθροΗ κα Μέρκελ τι θα έρθει να κάνει;