Την ανάθεση της φετινής διοργάνωσης του Κόπα Άφρικα στην Αίγυπτο ανακοίνωσε σήμερα η αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CAF).

 

“Αποτιμήσαμε τις υποψηφιότητες (…), ψηφίσαμε και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Αίγυπτος θα διοργανώσει την επόμενη διοργάνωση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της CAF Αχμάντ Αχμάντ  σε συνέντευξη Τύπου στο Ντακάρ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο Ντακάρ της Σενεγάλης 

 

Η μεγάλη καθυστέρηση των βελτιωτικών έργων στα γήπεδα του Καμερούν φαίνεται ότι ήταν ο κύριος λόγος που κόστισαν την απώλεια του Κόπα Άφρικα από την αφρικανική χώρα – κάτοχο του τίτλου. Το τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν 24 ομάδες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. 

 

Η Αίγυπτος ανέλαβε τη διοργάνωση του τουρνουά, μετά την απόσυρση του Μαρόκο. Μαζί με τους «Φαραών» υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης είχε καταθέσει και η Νότια Αφρική με τους υπευθύνους να αναθέτουν τελικά την διεξαγωγή της διοργάνωσης στους Αιγύπτιους. 

 

Η Αίγυπτος δηλώνει απόλυτα έτοιμη για να φιλοξενήσει τους αγώνες, έχοντας άλλωστε την σχετική εμπειρία καθώς έχει φιλοξενήσει ήδη τέσσερις φορές το Κόπα Άφρικα, με τελευταία φορά το 2006.  

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπαχτσελί: Οι Έλληνες εξαντλούν την υπομονή μας
Επόμενο άρθροΙσοδύναμη με μια ατομική βόμβα ανά δευτερόλεπτο η υπερθέρμανση των ωκεανών