Σε μία ξεχωριστή και άκρως συγκινησιακή εκδήλωση η ΚΑΕ ΑΕΚ «βάφτισε» και επίσημα σήμερα (5/5) την ανακαινισμένη αίθουσα Τύπου του κλειστού των Άνω Λιοσίων σε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης», τιμώντας τον «Πατριάρχη» του ρεπορτάζ της ομάδας.

Τα «αποκαλυπτήρια» της επιγραφής και η βράβευση του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη έγιναν από τον διοικητικό ηγέτη της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος, μάλιστα, αποφάσισε να παραχωρήσει στη «Βασίλισσα» ως Δωρεά το «Αρχείο» του, όπως αποκάλυψε σήμερα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Γιώργος Νικολάου. Παράλληλα, «απoκάλυψε» τις σκέψεις της ΚΑΕ για τη δημιουργία «Δημοσιογραφικής Σχολής», υπό την αιγίδα της, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, αν και εφόσον αποδεχτεί την πρόταση.

Από πλευράς ΚΑΕ έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση και συνέντευξη Τύπου, οι Μάκης Αγγελόπουλος, Σταύρος Δουβής, Εδουάρδος Καρρέρ, Κούρο Σεγκούρα, Γιώργος Χήνας, Δημήτρης Μαυροειδής. Ήταν παρούσα όλη η ΑΕΚ, ωστόσο, ήτοι οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Ευάγγελος Ασλανίδης, Σταμάτης Παπασταμάτης, Νίκος Στράτος, οι παλαίμαχοι Νίκος Μπαμπανικολός, Μιχάλης Συμιγδαλάς, Γιώργος Καραφέσκος, Γιώργος Κεφαλίδης, Ανδρέας Δημάτος, Πάνος Λούπος, Νίκος Πανταζής. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Ευάγγελος Λιόλιος, ο γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ και πρόεδρος του Περιστερίου, Γιώργος Πανταζόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΕΟΚ, Ντίνος Σβερκούνος. Παρόντες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλδειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης ευχαρίστησε την ΑΕΚ για την τιμή που του έκανε, δηλώνοντας: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλο τρακ. Για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο με έχετε θαμπώσει, με έχετε συγκινήσει. Είχα ετοιμάσει ένα λογύδριο, αλλά το θεωρώ άχρηστο. Μιλάει η καρδιά μου και είναι στραμμένη προς εσάς. Μακάρι να είχα χρόνο να αναφερθώ σε έναν προς έναν που είστε εδώ, ξεκινώντας από τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, για τον οποίο αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που, παρά τη βιασύνη του, επέλεξε εμένα για την τιμητική αυτή διάκριση.

Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι, δεν ξέρω από τι επηρεάστηκε ο κ.Αγγελόπουλος και η διοίκησή του να επιλέξουν εμένα. Ευγνωμοσύνη. Ο Στέλιος Καζαντζίδης σύμφωνα με ένα πρωτοχρονιάτικο άλμπουμ που παρέλαβα είχε ως κορυφαίο τραγούδι του το «Η ζωή μου όλη». Εμπνεύστηκα από αυτό και λέω ότι όλη μου η ζωή ήταν γράψιμο και ΑΕΚ. Όλων των αθλητών, των παραγόντων. Τα μάτια μου πέφτουν πάνω σε παρουσίες. Θα ήθελα να ξεκινήσω με 2 απόντες, την κόρη μου την Έλλη που ως δημοσιογράφος θα ήταν εδώ και με τον Στέλιο Σεραφείδη.

Με τον Στέλιο Σεραφείδη ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ το 2021 στο παιχνίδι με την Λάρισα. Την δεύτερη φορά που ήρθα ήταν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Και πάλι ήθελα να τιμήσω τη φιλία μου με τον Στέλιο Σεραφίεδη. Με την ΑΕΚ θα συνεχίσω να γράψω, με την ΑΕΚ θα συνεχίσω να υπάρχω. Θα ήθελα μια μεγάλη χάρη. Να ζήσω και να δω το γήπεδο αυτό να υπάρχει και η ταμπέλα στη βιτρίνα του σταδίου και να έχει όνομα ΑΕΚτζή παράγοντα, ΑΕΚτζή μπασκετμπολίστα. Αυτό επιθυμώ πριν να φύγω. Είμαστε σε μια εποχή που παίζει ρόλο ο επαγγελματισμός, πάντα όμως προέχει να ονομαστεί το γήπεδο όπως θέλει ο κ.Αγγελόπουλος.

Αν είναι δυνατόν να θυμηθούμε όλοι ότι Πέμπτη 5 του μηνός 5ο μήνα έγινε ένα έγκλημα κατά της ΑΕΚ. Το έκανε ο Γρανίτσας και το διορθώνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θεόσταλτος. Κάνει το θαύμα των θαυμάτων, την Αγία Σοφία».

Από την πλευρά του, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε στο aekbc.gr για την τελετή Ονοματοδοσίας της Αίθουσας Τύπου:

«Η απαράμιλλη λεξιπλαστική ικανότητα του μεγάλου Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν μιας τεράστιας δημοσιογραφικής διαδρομής ετών, απογείωνε τις ειδήσεις και “εκτόξευσε” τα ιδανικά του Συλλόγου μας.

Ο τρόπος προβολής της θεματολογίας, σε ό,τι είχε να κάνει με την ΑΕΚ, στον “ΔΙΚΕΦΑΛΟ”, ή σε όποιο Μέσο εργάστηκε-έγραψε, παραμένει μοναδικός και θα παραμένει κατά την άποψή μου εις το διηνεκές.

Αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο ήταν για τη Διοίκησή μας, να δώσουμε στην Αίθουσα Τύπου του Γηπέδου μας στα Άνω Λιόσια, το όνομα του Φαίδωνα. Τον ευχαριστούμε με τη σειρά μας για την ανταπόκριση στην πρότασή μας, που αποτελεί τιμή για την Ομάδα Μπάσκετ, αλλά όπως απεδείχθη σήμερα και για ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ: «Τα μέτρα ουσιαστικά μετατρέπουν τους τερατώδεις λογαριασμούς ρεύματος σε νέους φόρους για το λαό»
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Σχέδιο για την αναπλήρωση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου