«Από όλα τα στοιχεία προκύπτει πως η αγορά κατάφερε και ανταποκρίθηκε ομαλότατα στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Χαρακτηριστικά, τον Φεβρουάριο του 2019, δημιουργήθηκαν σχεδόν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Δεν εφησυχάζουμε, όμως.

 

Πολλές θέσεις εργασίας

 

Στόχος μας παραμένει η δημιουργία πιο πολλών και πιο σταθερών θέσεων εργασίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8» ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.

 

Για τις σχολές του ΟΑΕΔ

 

Ερωτώμενος για τις σχολές του ΟΑΕΔ, τόνισε πως αυτές «κατά κοινή άποψη έχουν παράξει τεράστιο έργο όλα αυτά τα χρόνια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ τα περισσότερα παιδιά που έχουν φοιτήσει σε αυτές σήμερα είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει τις σχολές του ΟΑΕΔ στην τύχη τους.

Αναβάθμιση στόχων

Από τη δική μας πλευρά, τόσο η ηγεσία του υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, έχουμε εντάξει στους στόχους μας την αναβάθμιση αυτών των σχολών. Ήδη, ολοκληρώνεται η διαδικασία με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές γίνονται πλέον αναπληρωτές. Επίσης, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και η αποζημίωση στο πλαίσιο της μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αυτές όλες είναι παρεμβάσεις στον αντίποδα αυτών που διεκδικεί η ΝΔ, η οποία, μέσω του κυβερνητικού προγράμματός της, φαίνεται μάλιστα να υπόσχεται κατάργηση των σχολών αυτών» σημείωσε ο κ. Μπάρκας.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤρίτη η Ελλάδα παγκοσμίως στην εξαγωγή ακτινιδίων
Επόμενο άρθροΜικρές απώλειες στη Wall Street