Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 16:27

H AEK είναι ένας από τους πάνω από 50 ευρωπαϊκούς συλλόγους που θα υποστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, στις 25 Μαΐου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ECA (Εuropean Club Association/Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων), στην οποία ανταποκρίθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», μετά από πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού για τα εξαφανισμένα παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children). Η πρόταση για τη συνεργασία ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων έγινε από τη Ρόμα και υποστηρίχθηκε τόσο από την ECA όσο και από τη FIFA.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΚ, φιλοξενούνται δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ECA, Τσάρλι Μάρσαλ, ο οποίος επεσήμανε:

«Το ECA και τα μέλη του είναι υπερήφανα για τη συνεργασία με το ICMEC, μία οργάνωση που έχει κάνει εκπληκτική δουλειά βοηθώντας στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε όλο τον πλανήτη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την άμεση ανταπόκριση των club στα οποία απευθυνθήκαμε». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ICMEC, Μπομπ Κάνιγχαμ, τόνισε από την πλευρά του: «Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά αναφέρονται ως εξαφανισμένα κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών το Μάιο του 2020 έχουμε την τιμή της υποστήριξης από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Με την διεθνή απήχηση που έχουν όλες αυτές οι ομάδες, θα έχει αποτέλεσμα και η προσπάθεια αναγνώρισης κάποιων από τα παιδιά που εμφανίζονται σε όλα αυτά τα video και έχουν πέσει θύματα εξαφάνισης».

Εν τω μεταξύ, στην ΑΕΚ προσέχουν για να… έχουν. Έτσι αποφάσισαν οι παίκτες και όλοι όσοι εργάζονται στις εγκαταστάσεις των Σπάτων να υποβληθούν σε νέο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα, δηλαδή μόλις μία εβδομάδα μετά τον πρώτο έλεγχο που έδωσε αρνητικά αποτελέσματα και «επέτρεψε» την επιστροφή στις προπονήσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» θα γυμναστούν και αύριο (Σάββατο) το πρωί με τις γνωστές προϋποθέσεις των πεντάδων, ενώ τη Δευτέρα θα περάσουν από νέο τεστ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 16:29

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Αν υπάρχει κίνδυνος, ήταν σωστή η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων»
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι τράπεζες τις χορηγήσεις δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ