Τίποτα το ιδιαίτερο και το ασυνήθιστο δεν συμβαίνει στα Ίμια, σε πείσμα των τουρκικών εφημερίδων που κάνουν λόγο για παρουσία τουρκικών πλοίων που εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων, αναφέρουν πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

 

Και αποδίδουν τα ρεπορτάζ στη συνήθη επικοινωνική προπαγάνδα που αναπτύσεται τέτοια εποχή, καθώς είναι η επέτειος της κρίσης των Ιμίων.

 

Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», τρία πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής βρίσκονται στα Ίμια και σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου,που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά.

 

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει όμως τα όσα υποστηρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες και όπως αναφέρουν πηγές του Επιτελείου, στην περιοχή επικρατεί η συνήθης κατάσταση. Δηλαδή ελληνικά πλοία βρίσκονται στα γύρω νησιά και φυσικά υπάρχει και τουρκική παρουσία στα απέναντι λιμάνια.

 

Η εφημερίδα «Σαμπάχ» υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο από το 1996 η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Φέτος όμως οι ελληνικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να πλησιάσουν την περιοχή, γράφει, επειδή ο τουρκικός στόλος έχει αποκλείσει την περιοχή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥποδεχόμαστε θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού
Επόμενο άρθροΑίτηση για πτώχευση από την Pacific Gas & Electric Company