Οριακή άνοδο Ενεργητικού 0,09% σημείωσε η αγορά των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και διαμορφώθηκε στα 6,206 δις €. Αιτία της ανεπαίσθητης ανόδου ήταν ο αισθητά πτωτικός ρυθμός μεριδίων -0,07%, που αντιστοιχεί σε υψηλό ημερήσιο αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών (αξίας 4,803 εκατ. €) και εξανέμισε την αύξηση από θετικές αποδόσεις.

 

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων να παραμένει πτωτική -6,77% σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς, πολύ κοντά στα χαμηλά έτους.

 

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν, επίσης, οριακά ενισχυμένο 0,03%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έκλεισαν με κέρδη, οι 8 με ζημιές και 2 παρέμειναν αμετάβλητες (οι κατηγορίες των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων και Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,03%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,68% και τα Μικτά Α/Κ με 0,25%. Στον αντίποδα, την εντονότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,70%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,38% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,29%.

 

Σε αρκετές κατηγορίες υπήρξε υψηλή κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων που οδήγησε σε εξίσου υψηλή συναλλακτική αξία. Η επενδυτική διάθεση, όμως, παρέμεινε αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,527 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 998 χιλ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 338 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 251 χιλ. €. και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 237 χιλ. €. Τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας υπέστησαν μικρές ρευστοποιήσεις, περί των 116 χιλ. €.

 

Αντιθέτως, μόνον μία κατηγορία επέτυχε ουσιαστική αξία εισροών (τα Funds of Funds Μικτά με 841 χιλ. €), οι οποίες απλώς περιόρισαν το εύρος του τελικού αρνητικού ισοζυγίου.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέες επενδύσεις 150 εκατ. και 250 θέσεις εργασίας με το λανσάρισμα του glo
Επόμενο άρθροΟι Έλληνες πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι