Τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, υποδέχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, σήμερα, στη Ρώμη ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio).
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας , βρέθηκαν οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή καθώς και οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, των δύο χωρών.
«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
Επόμενος σταθμός του κ.Δένδια η Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦοβούνται υπερχείλιση του ποταμού Έβρου – Πέτροβιτς: Απαιτείται συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας – Βουλγαρίας (video)
Επόμενο άρθροΕμβολιασμοί: Βήμα βήμα η διαδικασία για να κλείσετε ραντεβού – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε