ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Τα δεδομένα και οι απαντήσεις

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Deal”, με θέμα «Το δικαστήριο της Κύπρου απέρριψε τις αντιρρήσεις της MIG-Σταθερό το μπλόκο για το Υγεία», στο φύλλο της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, η MIG μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ανακοίνωση.

 

Σύμφωνα με αυτή «ουδεμία τελεσίδικη απόφαση υφίσταται, η οποία απαγορεύει την πώληση και μεταβίβαση της συμμετοχής της εταιρίας στην ‘Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε.’. Η εταιρία έχει καταχωρήσει ένσταση ακύρωσης κατά προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου, το οποίο εκδόθηκε μονομερώς και χωρίς να κληθεί και ακουστεί προηγουμένως η εταιρία με το ανωτέρω περιεχόμενο. Η ακρόαση της ένστασης έχει οριστεί για τα τέλη Οκτωβρίου. Η αναφερόμενη  στο δημοσίευμα απορριπτική απόφαση ημερομηνίας 10 Οκτωβρίου, δεν αφορά την ουσία της διαφοράς αλλά στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εξετάσει το ίδιο την ένδικη διαφορά, η οποία ευρίσκεται ήδη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου».

 

Η “Deal” επισημαίνει ότι από την απόφαση της 16ης Οκτωβρίου (121/2018) απορρίπτονται τα αιτήματα της MIG:

 

Α) Certiorari: Για μεταφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Διατάγματος προς ακύρωσή του.

 

Β) Prohibition, που να απαγορεύει στο κατώτερο Δικαστήριο να προχωρήσει σε εκδίκαση της αγωγής 566/18

 

Γ) Η αναστολή ισχύος του Διατάγματος μέχρι την εκδίκασή της σκοπούμενης να καταχωριστεί αίτησης.

 

Επιπρόσθετα, η “Deal” σημειώνει ότι στο δημοσίευμά της δεν έκανε λόγο για τελεσίδικη απόφαση. Εκείνο που αναφέραμε είναι ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση η απόφαση τεκμαίρεται ως τελεσίδικη (ο τίτλος του δημοσιεύματος ήταν «Σταθερό το μπλόκο για το Υγεία»).

 

Η “Deal” έχει αποδείξει και συνεχίζει να κάνει πραγματικό ρεπορτάζ και αδυνατεί να κατανοήσει την…απορία της MIG για «μονομερή και παραπλανητικά δημοσιεύματα μεμονωμένων μέσων και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν».

 

Επιπλέον, «παραπλανητικά» χαρακτηρίζονται συνήθως τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν μια αλήθεια μη αρεστή σε ορισμένους. Επί του προκειμένου εμείς αποκαλύψαμε την εξέλιξη του θέματος, τη νέα απόφαση (και τα έγγραφα) για τη MIG στην Κύπρο.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Πυροσβεστική προσπάθησε να διώξει τις ευθύνες από πάνω της για το Μάτι
Επόμενο άρθροΕισβολή μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας