Πώς σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ το θέμα

«Ήταν η απόλυτη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι πάνω στη μανία τους και στο άγχος τους και στην απόγνωση που έρχεται η επερχόμενη δεινή ήττα στις ευρωεκλογές, και ακολουθούν οι εθνικές, ο πανικός τους έχει φέρει σε σημεία να τραβάνε και να κάνουν την τρίχα τριχιά με αποτέλεσμα πολλές φορές όπως το χθεσινό, να πέφτουν μέσα σε αυτό το οποίο προσπάθησαν να κάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή να γελοιοποιούνται καθώς πρόκειται για την απόλυτη γκάφα.»

 

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το Μαξίμου η αναφορά Μητσοτάκη στην εταιρεία που λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα και τις συμφωνίες που έχει κάνει με τους εργαζόμενούς της.

 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε: «Κατηγόρησαν τον κ. Μητσοτάκη που επαίνεσε μια επιχειρησιακή σύμβαση μεταξύ επιχείρησης και εργαζομένων η οποία επέκτεινε τη λειτουργία του εργοστασίου από 5 μέρες λειτουργίας σε 7 μέρες λειτουργίας. Η γκάφα είναι ότι κατηγορούν τον κ.Μητσοτάκη που επαινεί αυτή την επιχειρησιακή σύμβαση και την ισορροπία και την καλή λειτουργία του διαλόγου που υπήρξε μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης όταν στις 27/3/17 η κα Αχτσιόγλου έχει αποδεχτεί την επιχειρησιακή αυτή σύμβαση που δίνει τη δυνατότητα της επέκτασης και όχι μόνο αυτό, στις 29/8/17 ο κ.Τσίπρας μαζί με την κα Αχτσιόγλου που υπέγραψε την επέκταση επισκέπτονται το εργοστάσιο και επαινούν εργαζόμενους και επιχείρηση για τις άριστες εργασιακές σχέσεις.

 

Και έρχονται τώρα και κατηγορούν να εργασιακό μεσαίωνα εμμέσως πλην σαφώς την επιχείρηση τη στιγμή που ο Μητσοτάκης λεει το αυτονόητο: ‘Μπράβο σε αυτούς τους εργαζόμενους και την επιχείρηση που βρήκαν την ισορροπία και τη συνεννόηση και δημιούργησαν θέσεις εργασίας και η επιχείρηση είναι εξαγωγική και βοηθά την ελληνική οικονομία’».

 

Αναφερόμενος στην αναγγελία της 13η σύνταξης, ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Περιμένουμε να δούμε τη διάταξη όποτε την καταθέσει. Εγώ έχω πει ότι με βάση τον ΗΛΙΟ η δαπάνη η μηνιαία για το ασφαλιστικό της χώρας μας είναι περίπου 2,1-2,2 δις. Για 800 εκ. λεει δηλαδή κάτω από το μισό.

 

Στην πράξη είναι το κοινωνικό μέρισμα του Φθινοπώρου, από το υπερπλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την υπερφορολόγηση πήραν αυτό από το υπερπλεόνασμα και θα δίναν το μέρισμα όπως δώσαν και πέρυσι ένα μπόνους στον κόσμο. Αντί να το κάνουν το Φθινόπωρο έρχονται παραμονή εκλογών να μοιράζουν έξω από τα εκλογικά τμήματα με έναν απαράδεκτο τρόπο που είναι ο ορισμός του Μαυρογυαλούρου… Έχουμε την αναβίωση του Μαυρογυαλούρου στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.»

 

Ερωτηθείς αν οι συνταξιούχοι θα πάρουν ποτέ ξανά 13η σύνταξη, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι οι συνταξιούχοι έχουν να περιμένουν θετικά αποτελέσματα και μέσα από τη μείωση της φορολογίας και μέσα από ένα πιο δίκαιο σύστημα το οποίο θα απονέμει πιο γρήγορα τις συντάξεις και θα τις κάνει και πιο δίκαιες και πιο ελκυστικό το ασφαλιστικό σύστημα. Να χάσει τον προνοιακό χαρακτήρα που έχει σήμερα και να γίνει και πάλι Ασφαλιστικό.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεπέρασε τα 7.000 δολάρια το Bitcoin
Επόμενο άρθροΣτην Πιερία η πρώτη Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην Ελλάδα