Τι σηματοδοτούν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δύο περιοχές;

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμυστηρευόταν σε δημοσιογράφους ότι σχεδίαζε να περάσει λίγες ημέρες στο Μέτσοβο. Άπαντες σκέφτονταν τότε ότι είχε φτάσει η ώρα για τις μεγάλες αποφάσεις «του βουνού»: για τον εκλογικό ορίζοντα, τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, την τακτική της ΝΔ απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους της.

Εκείνη η ολιγοήμερη, εορταστική απόδραση δεν έγινε ποτέ. Πιθανώς να πραγματοποιηθεί τώρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο σκέφτεται να περάσει ο Μητσοτάκης στα ηπειρώτικα βουνά – εκτός κι αν σπεύσει πάλι σε ανασχεδιασμό της τελευταίας στιγμής. Σε αυτήν τη συγκυρία πάντως ο πρωθυπουργός κλειδώνει, όπως και να έχει (και όπου και να πάει), τις εκλογικές αποφάσεις του.

Και ειδικά το Μέτσοβο έχει συνδυαστεί με κομβικές αποφάσεις του.

Μόλις πέντε μήνες μετά την είσοδό του στο Μαξίμου, Χριστούγεννα του 2019, ο ίδιος είχε αξιοποιήσει τον καθαρό αέρα για να… καθαρίσει τις (πολιτικές) σκέψεις του και να ανακοινώσει τελικά λίγο αργότερα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Γίνει δεν γίνει αυτή η εξόρμηση στα βουνά (ο πρωθυπουργός θα είναι πάντως και αύριο, Σάββατο, σε κάποια άλλα ορεινά – στη δυτική Μακεδονία για την ακρίβεια), υπάρχει μια άλλη περιοχή που είναι κλειδωμένη στο μυαλό του Μητσοτάκη. Είναι η δυτική Αθήνα και όχι μόνο επειδή θα είναι για άλλη μία φορά η εκλογική περιφέρειά του.

Στο Περιστέρι θέλει ο Μητσοτάκης, αφότου πάρει και ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις του για την ημερομηνία των εκλογών, να εγκαινιάσει επίσημα την προεκλογική δράση της ΝΔ. Συνεπώς μένει πια να κουμπώσει σε μία ημέρα του Μαρτίου η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίπολη: Δίνει τα χωράφια του τσάμπα και δεν βρίσκεται κανείς να τα καλλιεργήσει
Επόμενο άρθροΜατίνα Παγώνη: «Να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση με τα ράντζα»