Αυτόνομη πορεία με στόχο να μπει ξανά στη Βουλή και να συνεργαστεί στη βάση συγκεκριμένων αρχών και θέσεων με το πρώτο κόμμα, είναι η πολιτική επιδίωξη τού Ποταμιού, αναφέρει ο βουλευτής του, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συνέδριο του Ποταμιού που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στο σινέ Κεραμεικός.

 

«Η αυτόνομη πορεία είναι μια πρόκληση που πρέπει να κυνηγήσουμε γιατί έτσι το Ποτάμι θα είναι πιο χρήσιμο στον τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

«Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε ανάλογα με το τι θα ψηφίσει ο ένας κι ο άλλος», προσθέτει ο κ. Μαυρωτάς, ενώ όπως επισημαίνει, «το Ποτάμι είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής στην ελληνική πολιτική σκηνή ενός προοδευτικού φιλελεύθερου πνεύματος που έχει ανάγκη η χώρα μας στην ευρωπαϊκή της πορεία», ενώ «το γεγονός ότι δεν έχει “γραμμάτια” από το παρελθόν, ούτε πελάτες να ικανοποιήσει το κάνουν πιο αξιόπιστο σε αυτά που λέει με τόλμη και συνέπεια στη Βουλή».

 

Παραδέχεται ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές και δείχνουν πώς πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα, όμως δηλώνει αισιόδοξος ότι θα το καταφέρει.

 

Επίσης κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται καθόλου η συνεργασία στη Βουλή γιατί έχουμε αρκετά κοινά πράγματα στην πολιτική μας ατζέντα.

 

Στο ερώτημα Κώστας Μπακογιάννης ή Παύλος Γερουλάνος για τον Δήμο Αθηναίων απαντά πως «πρόκειται για δύο σύγχρονους πολιτικούς κοντά στις αρχές μας, με τον Κώστα Μπακογιάννη να έχει ήδη δώσει δείγματα και να υπερτερεί σε εμπειρία στα αυτοδιοικητικά».

 

Τέλος, επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου, η οποία θεσμοθετείται για πρώτη φορά, και σημειώνει ότι είναι ευκαιρία να φύγει η «μομφή» που έχουν κολλήσει στο Ποτάμι ότι είναι προσωποπαγές κόμμα εφόσον δημιουργούνται και άλλες θέσεις ευθύνης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΌταν κηρύσσεις την ουδετερότητα έρχεσαι σε ρήξη με την ταυτότητα μας
Επόμενο άρθροΝόμιμες οι συναλλαγές με τους Κινέζους