«Εφιαλτικό» χαρακτήρισε το φετινό χειμώνα και πολύ δύσκολα τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, ο Γιάννης Πολυμενίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του δήμου Βόλου, με τους δεκάδες νεκρούς από την πανδημία.

«Το μόνο που συνέβαλλε και δεν γίναμε Μπέργκαμο, ήταν το γεγονός ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είχαμε σχεδιάσει ταφικά τετράγωνα νέα και τώρα προχωράμε σε τέταρτη επέκταση, καθώς η αύξηση στον αριθμό των νεκρών ξεπερνά το 46% σε σχέση με το 2019. Μόνο στον Κούκο εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσουμε τις 1.400 ταφές μέσα στο 2021 και τις 1.500-1.600 στα υπόλοιπα κοιμητήρια του δήμου», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Πολυμενίδης.

Εξήγησε ότι οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων έζησαν απίστευτα δύσκολες καταστάσεις, που δεν γνωρίζουν φυσικά οι πολίτες. «Μελετήσαμε ως διεύθυνση την κατάσταση και σχεδιάσαμε τις επεκτάσεις. Το 2019 στον Κούκο, το κεντρικό κοιμητήριο της πόλης είχαν γίνει 961 ταφές με τον Καλλικρατικό Δήμο να διαθέτει 32 κοιμητήρια».

Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου 2021 είχαν γίνει 1.273 ταφές στον Κούκο και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 1.400 μέχρι το τέλος του χρόνου και τις 1.500 -1.600 στα άλλα κοιμητήρια του Δήμου. Αυτό σημαίνει μία αύξηση της τάξης του 46% σε σχέση με το 2019. Πιστοποιημένες ταφές covid είναι 352 μέχρι σήμερα. «Τις αποκαλώ πιστοποιημένες, καθώς και λόγω των οδηγιών του υπουργείου, οι σοροί έχουν ειδική διαχείριση, κυρίως από το Νοσοκομείο που τις παραδίδει σε διπλό πλαστικό σάκο, αεροστεγή και υδατοστεγή. Το γραφείο τελετών τοποθετεί τη σορό στο φέρετρο και το κλείνει με σιλικόνη ή το τυλίγει με νάιλον. Με αυτόν τον τρόπο δεν εισέρχονται μέσα μικροοργανισμοί για να γίνει η αποστέωση. Οι νεκροί δεν θα αποστεωθούν άρα θα κρατήσει αυτό για χρόνια, γεγονός που δεσμεύει μόνιμες θέσεις. Γι’ αυτό κάνουμε επεκτάσεις και προσπαθούμε να είναι όλα διαμορφωμένα ανθρώπινα». Επιπλέον ο κ. Πολυμενίδης παρατήρησε ότι γενικότερα στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παρατηρείται μείωση γεννήσεων και εκτίμησε ότι η απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη θα μας εκπλήξει.

Προηγούμενο άρθροΒανδαλισμοί στην Αρχαία Ολυμπία | in.gr
Επόμενο άρθροΠάτρα: Ανήλικοι έκαναν 22 διαρρήξεις