Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη FIFA να μην επαναληφθεί ο προκριματικός αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 με την Αργεντινή, που διακόπηκε πέρυσι μετά από μια διαμάχη για υγειονομικούς λόγους.

Το παιχνίδι, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να επαναληφθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Σάο Πάολο, διεκόπη μετά από μόλις πέντε λεπτά αγώνα με παρέμβαση των τοπικών υγειονομικών αρχών, όταν τέσσερις παίκτες της Αργεντινής, που έπαιζαν τότε σε συλλόγους της Αγγλίας, κατηγορήθηκαν για παραβίαση του πρωτοκόλλου κατά της Covid-19.

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας υγείας της Βραζιλίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας μπήκαν στο γήπεδο σταματώντας τη συνάντηση.

Τον Απρίλιο, η FIFA αποφάσισε ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου).

H CBF εξήγησε με ανακοίνωσή της ότι ο προπονητής Τίτε και οι βοηθοί του δεν ήθελαν να παίξουν τον αγώνα.

«Δεδομένης της θέσης του τεχνικού μας επιτελείου, θα ζητήσουμε από τη FIFA να μην επαναληφθεί ο αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εντάλντο Ροτρίγκες.

«Προτεραιότητά μας είναι να κερδίσουμε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο μας στο Κατάρ. Εάν το επιτελείο δεν συστήσει να παίξουμε αυτόν τον αγώνα, θα κινητοποιηθούμε για να μην γίνει», επέμεινε.

Στο δελτίο τύπου της, η CBF έκανε γνωστό ότι είναι «έτοιμη να δεχτεί μια συμφωνία με τη FIFA και την ομοσπονδία της Αργεντινής» για την ακύρωση της συνάντησης.

Η Αργεντινή είναι επίσης απρόθυμη να παίξει το παιχνίδι. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA), Κλαούντιο Τάπια, είχε ήδη δηλώσει τον Ιούλιο ότι «δεν θέλουμε να παίξουμε εναντίον της Βραζιλίας», απειλώντας να παραπέμψει την υπόθεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Όπως είναι γνωστό και οι δύο εθνικές ομάδες προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς ήττα, η Βραζιλία ως πρώτη και η Αργεντινή ως δεύτερη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑτόπημα Αθανασίου: Έφερε ως παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές για να δικαιολογήσει τις παρακολουθήσεις
Επόμενο άρθροΑπέλυσε τον Χαλίλχοτζιτς τρεις μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ