Tο έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας πιθανότατα θα ξεπεράσει το όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτουν οι κανόνες της ΕΕ και θα αγγίξει το 3,4%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Richard Ferrand.

 

Η Γαλλία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο για το έλλειμμα μετά τις παραχωρήσεις που έκανε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στα «κίτρινα γιλέκα», που δημιουργούν «τρύπα» 10 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

 

«Θα αναλάβουμε την ευθύνη να έχουμε ένα υψηλότερο του αναμενόμενου έλλειμμα, πιθανότατα στο 3,4% του ΑΕΠ. Όμως θα είναι μια κυκλική κορύφωση, όχι μια δομική τροχιά», δήλωσε ο κ. Ferrand στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών για τους φτωχότερους εργαζόμενους και μειώσεις φόρων για τους περισσότερους συνταξιούχους, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι διαδηλώσεις.

 

Προ των ανακοινώσεών του, το έλλειμμα της Γαλλίας προβλέπονταν να διαμορφωθεί στο 2,8% το 2019.

 

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, είπε την Πέμπτη πως η αναμενόμενη αύξηση του ελλείμματος της Γαλλίας θα μπορούσε να είναι ανεκτή, εάν είναι προσωρινή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Kωδικός συμμαχίες» για το correct… στο εξωτερικό
Επόμενο άρθροH αλλαγή στρατηγικής και η κίνηση-ματ για το e-fresh