Έγγραφο που επικαλείται το Reuters δείχνει ότι η Γαλλία προτείνει το Ταμείο Ανάκαμψης να έχει μέγεθος 150-300 δισ. ευρώ τον χρόνο για την περίοδο 2021-2023

Το Παρίσι πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει ομόλογα για να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος κατ’ έτος, ή περίπου 150-300 δισεκ. ευρώ, το 2021-23, σύμφωνα με γαλλική πρόταση στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

 Η Κομισιόν αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Μαΐου για έναν νέο κοινό προϋπολογισμό για τα 27 κράτη-μέλη για το 2021-27 και το Ταμείο Ανάκαμψης που τον συνοδεύει.

«Το μέγεθος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1-2% του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος της ΕΕ κατ’ έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, το οποίο θα δώσει στον προϋπολογισμό της ΕΕ συμπληρωματικά 150-300 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο μεταξύ του 2021 και του 2023», αναφέρεται στο γαλλικό έγγραφο.

«Τα δάνεια προς τα κράτη-μέλη θα μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, αλλά πρέπει να παραμείνουν συμπληρωματικά προς τις επιχορηγήσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη προστιθέμενη αξία, αυτά τα δάνεια θα πρέπει να έχουν περίοδο χάριτος, πολύ μεγάλη ωρίμανση και χαμηλό επιτόκιο… Είναι επίσης σημαντικό αυτό το ταμείο να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν πριν τεθεί σε ισχύ το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 600 ευρώ: Παρατείνεται έως 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων από τους επιστήμονες

«Ο Τραμπ να μπει σε καραντίνα 14 ημερών εφόσον νόσησε ο μπάτλερ του»

Στην πλέον δεινή θέση οι Έλληνες καταναλωτές – Το 61% αδυνατεί να εξοφλήσει έγκαιρα τους λογαριασμούς

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΞέσπασμα δημοσιογράφου του Guardian
Επόμενο άρθροΈως τις 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων