Τα τελευταία 12 χρόνια η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αλλάξει το status quo. Επαγγέλματα έχουν αφανιστεί και νέα έχουν εμφανιστεί. Η νέα γενιά , η ονομαζόμενη «γενιά Ζ» παλεύει με θεούς και δαίμονες για να βρει τη θέση της στο επαγγελματικό γίγνεσθαι, ενώ ήρθε αντιμέτωπη και με την πανδημία που προκάλεσε νέα προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι όλοι πίστεψαν πως οι νέοι και οι νέες θα στραφούν στη θάλασσα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, διεθνείς οργανισμοί έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες αφού παραμένει προβληματική η προσέλκυση της νεολαίας στο ναυτικό επάγγελμα παρά τις πολύ καλές συνθήκες ναυτολόγησης. Έως το 2025 η παγκόσμια ναυτιλία θα πρέπει να έχει βρει 147.000 νέους ναυτικούς.

Το θέμα εξετάστηκε ολιστικά, στην τηλε-συζήτηση που διοργάνωσε ο Isalos.net και συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου. Tην συζήτηση συντόνισε ο Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net.

Ο ΥΝΑ τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ενώ ανοίγει ο ορίζοντας και για την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση. Υπογράμμισε ότι έρχεται νόμος-πλαίσιο για την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με τον οποίο θα επιλυθούν χρόνια προβλήματα που την ταλανίζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Θετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

«Βροχή» παραπόνων για τις τσουχτερές χρεώσεις του 11770

«Τουρισμός για Όλους»: Voucher σε 250.000 δικαιούχους

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑχ. Μπέος για τους υποστηρικτές του Αλκίνοου: «Αν αυτοί οι ξεπεσμένοι θέλουν δημοσιότητα, ας κάνουν ένα καλλιτεχνικό τσίρκο και ας περιοδεύσουν»
Επόμενο άρθροΗ έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνει την επάρκεια των οικονομικών μέτρων στήριξης