Η αλήθεια πως για τη σχέση του Τομ Κρουζ με τη Σαϊεντολογία πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί. Άλλα αποτελούν πραγματικότητα και άλλα, μάλλον αγγίζουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε, η αφοσίωση του διάσημου ηθοποιού στη Σαϊεντολογία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είναι τόσο μεγάλη, που – όχι και τόσο άδικα – έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για διάφορες θεωρίες.

Πώς, όμως, ο Τομ Κρουζ που ως παιδί ήθελε να γίνει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, έφτασε να αποτελεί το δυνατότερο χαρτί και όπως λένε και το «νούμερο δύο» της Σαϊεντολογίας;

Το 1986 ο ηθοποιός γνώρισε τη συνάδελφό του και έξι χρόνια μεγαλύτερή του, Μίμι Ρότζερς, η οποία λόγω του πατέρα της είχε μεγαλώσει στους κόλπους της εκκλησίας. Έτσι, εκείνη τον έφερε σε πρώτη επαφή, αφού θεωρούσε ότι μέσω της Σαϊεντολογίας θα μπορούσε να τον «ελέγξει» μιας και την εποχή εκείνη γνώριζε τεράστια επιτυχία και είχε πολλές κατακτήσεις, ενώ σε αρκετές… υπέκεπτε.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1987 και χώρισαν το 1990, ενώ πριν χρόνια δημοσιεύματα στην Αμερική ανέφεραν πως μια από τις θεωρίες που κυκλοφορούν, θέλουν ανθρώπους της συγκεκριμένης εκκλησίας, να «έβαλαν» το χέρι τους στο διαζύγιο. Όπως λέγεται ότι συνέβη και με τα δύο επόμενα δύο διαζύγια του με τη Νικόλ Κίντμαν και την Κέιτι Χολμς. Μόνο που στην περίπτωση της Ρότζερς είχε να κάνει με ίντριγκες στους κόλπους της εκκλησίας.

Ο Τομ Κρουζ όταν μυήθηκε ήταν 28 ετών και από τα hot ονόματα του Χόλιγουντ. Άλλωστε δεν υπήρχε κοριτσίστικο δωμάτιο που να μην έχει στον τοίχο, έστω μια αφίσα του από το Top Gun ή το Κοκτέιλ. Όμως, ο νεαρός σταρ κουβαλούσε τα δικά του προσωπικά προβλήματα και τραύματα, που ήταν κυρίως απόρροια της κάκιστης σχέσης του με τον βίαιο πατέρα του. Επιπλέον, είχε δυσλεξία και όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, ως παιδί είχε βιώσει απίστευτο bullying.

Και όπως έχει πει ο ίδιος η Σαϊεντολογία τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της δυσλεξίας, αλλά και να «γιατρέψει» τα τραύματά του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαίρνει πίσω άρον άρον την τροπολογία για τα κωλύματα παραγόντων η κυβέρνηση και αδειάζει τον Αυγενάκη
Επόμενο άρθροΣτα ημιτελικά με… πολύ άγχος η Άρσεναλ