«Κάποιοι προσπαθούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των κομμάτων, των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών φορέων εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και για άλλους λόγους. Όμως κανείς δεν είναι σε θέση να μπορέσει να το καταφέρει αυτό. Η δημοκρατία δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και συνεχίζει».

 

Αυτά τόνισε, με αφορμή τις χθεσινές επιθέσεις, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

 

Όσον αφορά στις ενέργειες της Αστυνομίας, είπε ότι «η Αστυνομία είχε, έχει και θα έχει σχέδια, τα οποία αντιμετωπίζουν συνολικά το θέμα», προσθέτοντας ότι «αυτά τα σχέδια τροποποιούνται με βάση τις μεταβολές που δημιουργούνται από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι».

 

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρεςτου κόσμου και όπως σημείωσε «αυτό δεν έγινε μόνο του και δεν γίνεται τυχαία». Επισημαίνοντας πως «προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν», τόνισε ότι «σημασία έχει να γίνονται όλα όσα χρειάζονται, προκειμένου να προβλέπονται και να αποτρέπονται παραβατικές συμπεριφορές και λειτουργίες».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι «είναι διαρκής η προσπάθεια, η οποία νομίζω ότι φροντίζει να δίνει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αίσθημα ότι ζουν σε μία χώρα και σε πόλεις, οι οποίες είναι ασφαλείς». Αυτό, όπως συμπλήρωσε, «δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και ότι το έγκλημα και η παραβατικότητα μπορεί, από μία πρόθεση ή επειδή εγώ το θέλω, να σταματήσουν με ένα μαγικό κουμπί την άλλη μέρα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ένεση» ρευστότητας με 35 εκατ. στα αποθεματικά του ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΣυμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΛΔΟ και AIRBUS