Στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων στάθηκε η Βούλα Πατουλίδου, στην ομιλία που πραγματοποίησε στον χώρο του ελληνικού μνημείου, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, «η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ηθικό χρέος και γι’ αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ ως έθνος να το ζητάμε, αλλά πρέπει να φτάσουμε κάποια στιγμή στο αποτέλεσμα».

 

«Έξι και χρόνια κράτησε ο πόλεμος αυτός και άφησε πίσω του περίπου 60 εκατομμύρια θύματα, το 2,5% του παγκόσμιου πληθυσμού με τους μισούς και παραπάνω να είναι άμαχος πληθυσμός. Οι περισσότεροι πολίτες πέθαναν από πείνα, ασθένειες, εκτελέσεις και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία στη γη. Στη χώρα μας έχουμε αρκετούς τέτοιους τόπους μνήμης μαρτυρίου και ομαδικών εκτελέσεων αθώων από την ναζιστική θηριωδία», σημείωσε στη συνέχεια.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ΄ Σώμα Στρατού και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία πεσόντων του σερβικού τομέα, του ρωσικού τομέα και στο ελληνικό μνημείο στα Συμμαχικά Κοιμητήρια.

 

Στεφάνι κατέθεσαν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, οι γενικοί πρόξενοι της Ρωσίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας, ο επίτιμος πρόξενος της Λευκορωσίας, εκπρόσωποι κομμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

 

Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕνοχλημένοι οι Βρετανοί από τις τουρκικές γεωτρήσεις
Επόμενο άρθροΟ Ολυμπιακός πρότεινε να διακοπεί άμεσα το πρωτάθλημα