Ο Κρίτων Αρσένης υποψήφιος βουλευτής στην Δυτική Αθήνα με το ΜέΡΑ25, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Αρσένης αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιφέρεια στην οποία κατέρχεται υποψήφιος, με αιχμή τον ΧΥΤΑ της Φυλής και χαρακτήρισε το Πάρκο Τρίτση, ως την «μεγάλη ευκαιρία που χάνεται».

Ο κ. Αρσένης θύμισε την διαδρομή του στο Περιβαλλοντικό Κίνημα και εξήγησε την επιλογή του να είναι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 «γιατί ο κ. Βαρουφάκης κάνει κάτι, που είναι σπάνιο στην πολιτική, αυτά που έλεγε το ’15 είναι αυτά που λέει και σήμερα». Μίλησε για φαύλο κύκλο των δεσμεύσεων της χώρας μέχρι το 2062 και είπε για τα 7 σημεία του προγράμματος του κόμματός του, που αποτελούν την εναλλακτική λύση.

Ο υποψήφιος Βουλευτής, μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών, είπε πως θα μπορούσαν να συνεργαστούν με οποιονδήποτε συμφωνεί με την προγραμματική τους βάση, εκφράζοντας όμως την προτίμησή του σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αρσένης αρνήθηκε την λογική της χαμένης ψήφου και υποστήριξε ότι μια ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει την διαφορά, αλλά «αυτό που μπορεί να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή» και υποστήριξε ότι το κόμμα του μπορεί να ανακόψει την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά, κάνοντας αριστερή αντιπολίτευση.

Ο κ. Αρσένης έδωσε έμφαση στη διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης και στην υποστήριξη των γονέων, ζητώντας την θεσμοθέτηση πλήρους άδειας και για τους δύο γονείς τον πρώτο χρόνο του παιδιού και ημιεργασία για τον δεύτερο καθώς και διαφορετικούς τύπους σχολείων, ώστε να μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητές τους.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνέδριο Ποιότητα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση
Επόμενο άρθροΠρογραμματική Σύμβαση Αποκατάστασης Τεμένους Βαγιαζήτ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ