Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην έκτακτη αθλητική εκπομπή του Open «Ποδόσφαιρο, Ώρα μηδέν» το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, Παναγιώτα Σπανού, δεν αρκέστηκε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, προτού εισηγηθεί μεταξύ άλλων τον υποβιβασμό των δύο ομάδων και τον διά βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο των Μαρινάκη και Σπανού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε, ζήτησε και πήρε κατάθεση από τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής μας ομάδας, Τάκη Φύσσα, τον άνθρωπο δηλαδή που είχε κάνει τις καταγγελίες – σοκ για το επίμαχο παιχνίδι του 2015. 

Κάτι τέτοιο άλλωστε, προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας.

«Με τη βοήθεια της γραμματείας ο επικεφαλής της έρευνας θα διερευνά μέσω γραπτών ερωτημάτων και γραπτών η προφορικών ερωτήσεων προς τους διαδίκους και τους μάρτυρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 70.

Στη συνέχεια, ως γνωστόν, στις 7 Φεβρουαρίου, ο Τάκης Φύσσας κατέθεσε και στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, στη δίκη της «Συμμορίας» σε ποινικό επίπεδο δηλαδή, χωρίς να πάρει λέξη πίσω απ’ όσα είχε πει αρχικά.«

Αυτές οι ομάδες ήταν στο άρμα του Ολυμπιακού»

Σε άλλο σημείο της εισήγησής της, η πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού που προτείνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου, αναφέρεται σε στοιχεία που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 Επίσης, επικαλείται τρεις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και φυσικά υπ’ αριθμ. 1692/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο άρμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν προσαρμοστεί από το 2012 έως το 2015 ο Άρης, τα Γιάννενα, ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης, ο ΟΦΗ, ο Πλατανιάς, η Βέροια, η Λεβαδειακός, η Κέρκυρα και η Καλλονή. Ακολουθούσαν πιστά τις επιλογές του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη, απολαμβάνοντας την εύνοια αυτού, καθώς και διάφορες εξυπηρετήσεις, θεμιτές ή αθέμιτες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέο τζακ ποτ στο Τζόκερ
Επόμενο άρθροΣτις 12:00 η συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου – Κ. Μητσοτάκη