Η Ελβετία διατήρησε τον τίτλο της στο Hopman Cup, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στο Περθ της Αυστραλίας.

 

Οι Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπέντσιτς αντιμετώπισαν στον τελικό της διοργάνωσης την ομάδα της Γερμανίας και κατέκτησαν το τρόπαιο, αφού πανηγύρισαν δύο νίκες στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ελβετία και Γερμανία αναμετρήθηκαν και στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης, όταν είχαν επικρατήσει και πάλι οι Φέντερερ και Μπέντσιτς.

 

Ο 37χρονος Φέντερερ αντιμετώπισε στο πρώτο παιχνίδι τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και επικράτησε με 6-4, 6-2, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Ελβετίας. Στη συνέχεια η Ανζελίκ Κέρμπερ νίκησε 6-4, 7-6(6) τη Μπέντσιτς και ισοφάρισε 1-1 για τη Γερμανία, η οποία μετράει δύο τίτλους στο Hopman Cup (1993, 1995), με αποτέλεσμα ο τίτλος να κριθεί στην αναμέτρηση του μικτού διπλού. Εκεί οι Φέντερερ/Μπέντσιτς επικράτησαν με 4-0, 1-4, 4-3(4) και χάρισαν στην Ελβετία το τέταρτο τρόπαιό της στη διοργάνωση (1992, 2001, 2018, 2019). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέντερερ έχει συμμετοχή σε τρεις από τους τίτλους της Ελβετίας στο Hopman Cup, καθώς, εκτός από τον φετινό και τον περσινό, είχε φτάσει στην κορυφή και το… μακρινό 2001, με παρτενέρ τότε τη Μαρτίνα Χίνγκις!

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελβετία προκρίθηκε στον τελικό ως πρώτη από τον Β΄ όμιλο, στον οποίο μετείχε και η Ελλάδα με το δίδυμο των Μαρίας Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες της ΕΥΑΘ προς τους καταναλωτές για την παγωνιά
Επόμενο άρθροΈφθασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι επιβάτες από την Τιμισοάρα