Ο ελληνικός τουρισμός προβάλλεται στην Κίνα μέσω τριών εκπομπών αφιερωμένων στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της, οι οποίες προβλήθηκαν στην μεγαλύτερη βίντεο-πλατφόρμα της Κίνας, Youku (Alibaba).

 

Αφορμή αποτέλεσαν τα νέα οπτικοακουστικά κίνητρα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την προσέλκυση ξένων παραγωγών, όπως του Gao Xiaosong, ενός εκ των δημοφιλέστερων παρουσιαστών της Κίνας, o οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Alibaba Entertainment Strategic Committee με ευθύνη για θέματα στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της οπτικοακουστικής (Ο/Α) παραγωγής του κινεζικού διαδικτυακού κολοσσού.

 

Ο Gao Xiaosong φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία και μέριμνα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και του Εθνικoύ Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ. Ο διάσημος Κινέζος παρουσιαστής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εκπομπής του για την παρουσίαση των θεσμικών κινήτρων του υπουργείου και ειδικότερα του cash rebate, που φτάνει στο ποσοστό του 35% για κόστη παραγωγών στην Ελλάδα, σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως και αποτελεί σημαντική πολιτική κινήτρων για παραγωγές στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό είχε συνάντηση με τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσο, και τον πρόεδρο ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι τρεις εκπομπές της σειράς είχαν συνολική τηλεθέαση άνω των 42 εκατομμυρίων και το αφιέρωμα στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο σε διάχυση στον διαδικτυακό-τηλεοπτικό χώρο της Κίνας. Βασικοί θεματικοί άξονες των εκπομπών ήταν η παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, ενώ εκτενώς προβλήθηκαν το ελληνικό φυσικό κάλλος και οι πτυχές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, του πολιτισμού και των τεχνών.

 

Μιλώντας με τον κ. Gao, ο υφυπουργός Λ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι «είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία για τα κίνητρα στον Ο/Α τομέα που προσφέρουμε σε παραγωγούς από όλο τον κόσμο. Έχουμε ένα cash rebate που φτάνει στα επίπεδα του 35%, χωρίς όριο, και ένα συγκεκριμένο τεράστιο πρόγραμμα χρηματοδότησής του. Την ίδια στιγμή, διαχειριζόμαστε νέα φορολογικά κίνητρα και εργαλεία για παραγωγές, κίνητρα για όσους θα ήθελαν να επενδύσουν σε κινηματογραφικά στούντιο, και, παράλληλα, δημιουργούμε ευκαιρίες για επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια για την παραγωγή ταινιών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και προσβλέπουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θετική δυναμική».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο 2018 τέταρτο θερμότερο έτος στην ιστορία
Επόμενο άρθροΗ ΔΕΗ πουλάει, αλλά δεν ξεπουλάει τις λιγνιτικές μονάδες