Την ικανοποίηση του για την αλματώδη ανάπτυξη και την στάση που επέδειξε η χώρα μας, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

 

Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο Πιέρ Μοσκοβισί καθώς μίλησε για «επιτυχημένη είσοδο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο» με το ελληνικό τρένο να «φθάνει στην ώρα του». Μίλησε για τις μειώσεις που δεν έπρεπε να γίνουν αλλά και για την ανάπτυξη που έχει καταγραφεί και είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει εύφορη γη για νέες θέσεις εργασίας.

 

Η ανάπτυξη δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

«Έχουμε μιλήσει πολύ για την Ελλάδα, τη στιγμή που τα πράγματα ήταν άσχημα ή και πολύ άσχημα. Και συχνά ξεχνάμε το τρένο που φτάνει στην ώρα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον της Ολομέλειας των γερουσιαστών και πρόσθεσε:

 

«Το τρένο της Ελλάδας έχει φτάσει στην ώρα του, το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 προβλέπει πλεόνασμα ίσο με 3,5% του ΑΕΠ και κρίθηκε σύμφωνο με τους κανονισμούς.

 

Η ανάπτυξη επανέρχεται σε ένα επίπεδο που αυτό το έτος, πιθανότατα να αγγίξει το 2,3%. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, και το γεγονός ότι κατάφερε αυτό το εξαιρετικό πρωτογενές πλεόνασμα, επιτρέπει να αποφύγουμε περικοπές στις  συντάξεις , που προβλέπονταν για το 2019, οι οποίες θα ισοδυναμούσαν με μείωση ίση με το 14% του εισοδήματος για 1,4 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους», υπογράμμισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε:

 

«Δεν ήταν απαραίτητες οι περικοπές αλλά…»

«Η Κομισιόν και εγώ, πάντα πιστεύαμε ότι αυτές οι περικοπές δεν ήταν απαραίτητες, τόσο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, όσο και για τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Τώρα το διαπιστώνουμε. Η Ελλάδα έχει κάνει μια εντελώς επιτυχημένη είσοδο στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο».

 

Κατά την άποψη όμως του Επιτρόπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα θετικά αυτά στοιχεία «δεν σημαίνουν ότι λύθηκε εντελώς το θέμα της χώρας. Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει κυρίως τις διαρθρωτικές προσπάθειές της και καμία χαλάρωση δεν είναι δυνατή. Χωρίς αμφιβολία όμως, συνεχίζει στη σωστή πορεία, στο δρόμο της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, που επίσης επιτρέπει κοινωνικά μέτρα».

 

Ικανοποίηση

 

Ο Πιέρ Μοσκοβισί κατέληξε λέγοντας: «Νομίζω ότι πρέπει όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς έχουμε παρακολουθήσει με στοργή -διότι όλοι αγαπούμε την Ελλάδα- τα δεινά του ελληνικού λαού τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια. Πλέον έχει βγει από αυτήν την περίοδο του προγράμματος και ανακτά μια δυναμική προς τα εμπρός».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Η κυβέρνηση φέρνει λουκέτα στις ζυθοποιίες»
Επόμενο άρθροΔύο βραβεία για την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών της cosmoONE στα e-volution awards 2019