Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, 12:37

Ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, Δρ. Γρηγόρης Λέων, συνοδευμένος από τον εκτελεστικό διευθυντή, Γιώργο Ροδινό, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην 57η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (CAHAMA), η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου στα γραφεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Η παρουσία τους εκεί είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφενός γιατί ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή παρουσία, αφετέρου γιατί η Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα για να διοργανώσει και να φιλοξενήσει στην Αθήνα το παγκόσμιο συνέδριο του WADA, το 2025.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, το οποίο πλέον διοργανώνεται ανά έξι χρόνια. Τα προηγούμενα είχαν γίνει σε: Λοζάνη (1999), Κοπεγχάγη (2003), Μαδρίτη (2007), Γιοχάνεσμπουργκ (2013) και Κατοβίτσε (2019). Υποψήφιες πόλεις, μαζί με την Αθήνα, είναι το Τάμπερε της Φινλανδίας, η Μπουσάν της Νότιας Κορέας και η Μουσκάτ του Ομάν.

Ο διοικητής του ΕΟΚΑΝ, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έκανε μία πρώτη παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας. Η επίσημη παρουσίαση όλων των υποψηφιοτήτων στο Διοικητικό Συμβούλιο του WADA θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαΐου διαδικτυακά και την ίδια ημέρα θα γίνει και η ψηφοφορία.

Ο Δρ. Γρηγόρης Λέων έκανε παράλληλα έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. τους τελευταίους δέκα μήνες, στάθηκε στα βήματα προόδου που έχουν γίνει, στην έξοδο της Ελλάδας από τη λίστα των χωρών που επιτηρούνται από τον WADA, ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια, που στόχο έχουν να καθιερώσουν τον Οργανισμό στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου, αλλά και της κοινής γνώμης, εντός και εκτός συνόρων, ως έναν εκ των κορυφαίων στη μάχη κατά του ντόπινγκ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022, 12:39

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΡόδος: Συνελήφθησαν δύο αδέρφια που εξέδιδαν νεαρή κοπέλα