Είναι ανησυχητικό ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες υπηκόους το δικαίωμα ψήφου, γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, επικρίνοντας έτσι τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την ψήφο των αποδήμων της Βρετανίας.

 

Όπως γράφει, «καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν το έχει πράξει. Σε μια δημοκρατία, ο περιορισμός των δικαιωμάτων ψήφου είναι πολύ προβληματικός».

 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε προ ημερών η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίν, οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιθυμούν να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές θα πρέπει να ταξιδέψουν στις γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ψηφίσουν.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ψηφίσει λόγω της επικείμενης αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Η πρεσβεία δήλωσε ότι όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο προξενικό γραφείο του Λονδίνου ή στα προξενικά γραφεία του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης, του Γιβραλτάρ, του Λιντς και του Μπέρμιγχαμ μέχρι τις 21 Μαρτίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχές στη χώρα της επιλογής του. Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚόντρα Τσακαλώτου-Σταϊκούρα μέσω Twitter μετά τη Moody’s
Επόμενο άρθροΤο ελληνικό κράτος να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις