Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 18:11

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν στη Euroleague, λόγω του κορωνοϊού, ο Τζόρντι Μπερτομέου, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο των μετόχων έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η ενότητα είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για οποιαδήποτε διοργάνωση θέλει να εξελιχθεί,» τόνισε ο Μπερτομέου κι ενώ ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος του είχε πει κατά τη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψες νωρίτερα σήμερα (25/5): «Αν δεν ακούσουμε ποια είναι τα έσοδα, δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε στην Euroleague».

Ο Μπερτομέου επανέλαβε πως «ήταν μια δύσκολη απόφαση», η οποία ελήφθη με γνώμονα την υγεία όλων!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, στη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν από το Συμβούλιο των μετόχων:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, για όλους μας. Αλλά την πήραμε με τη σκέψη πως ήταν η καλύτερη για το άθλημα. Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα και επιλογή για να γυρίσουν οι ομάδες στη δράση. Εξετάσαμε όλα τα δεδομένα, τα τηλεοπτικά, τα υγειονομικά κριτήρια, τις ημερομηνίες, όλα. Δεν ήταν όμως εφικτό να συνεχιστεί η σεζόν. Είχαμε πει ότι σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να μην παραταθεί η αγωνία και να επιτρέψουμε σε όλους να λειτουργήσουν για το μέλλον τους».

Ο Μπερτομέου επισήμανε εν συνεχεία: «Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, προτεραιότητά μας είναι η υγεία όλων. Από τους αθλητές και τους προπονητές, μέχρι τους φιλάθλους και τους εργαζομένους. Έπρεπε να λάβουμε υπ’ όψη πολλές παραμέτρους, όπως η υγεία των αθλητών και η πιθανότητα τραυματισμών, αλλά και τον ίδιο αριθμό ημερών προετοιμασίας των ομάδων. Αυτό θα διασφάλιζε τη φερεγγυότητα της διοργάνωσης. Κι αυτό δεν ήταν εφικτό».

Ο CEO της Euroleague πρόσθεσε: «Η φετινή σεζόν δεν θα έχει κάποια ομάδα ως πρωταθλήτρια. Είμαι χαρούμενος που μια τόσο δύσκολη απόφαση, υποστηρίχθηκε από τις ομάδες που είναι μέλη μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η ενότητα είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για οποιαδήποτε διοργάνωση θέλει να εξελιχθεί. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλες τις χώρες και τις πόλεις που δήλωσαν ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν το υπόλοιπο της φετινής σεζόν».

Πριν δεχτεί ερωτήσεις, ο Καταλανός παράγοντας υπογράμμισε: «Σήμερα ξεκινάμε να δουλεύουμε για το μέλλον. Από σήμερα ξεκινάμε να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την υποστήριξη όλων. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους φιλάθλους μας».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 18:16

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι ΗΠΑ δοκιμάζουν επιτυχώς laser που καταρρίπτει drones
Επόμενο άρθροΑνακοίνωσε τον Βλαχόπουλο η Μπρέσια