Η κ. Γεννηματά άσκησε το  πολιτικό προνόμιο κάθε πολιτικού αρχηγού να έχει την απόφαση και ευθύνη για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και  την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο κ. Καμίνης εξήγησε μάλιστα ότι  η κ. Γεννηματά με την απόφασή της, στοχεύει να γίνει το ΚΙΝΑΛ η κυρίαρχη δύναμη στον κεντροαριστερό χώρο. «Αυτό είναι το νόημα που δίνει η ίδια στην επιλογή της και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι ενωμένοι» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Στο ερώτημα εάν η κίνηση αυτή θα φέρει ή θα διώξει ψηφοφόρους, απάντησε ότι «μία τέτοια εκτίμηση είναι πάρα πολύ πρόωρη γιατί οι διακυμάνσεις της κοινής γνώμης είναι απρόβλεπτες, κάθε απόφαση στην πολιτική έχει το ρίσκο της και η κ. Γεννηματά τα υπολόγισε και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση».  Ο κ. Καμίνης συμπλήρωσε ότι «πρέπει εμείς να την υπηρετήσουμε, πρώτον από εθνικό καθήκον, γιατί η χώρα χρειάζεται μία αριστερά είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση που θα ασκήσει τα καθήκοντα με υψηλό εθνικό αίσθημα ευθύνης.  Και αυτό,  πρόσθεσε, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το ποια είναι η πολιτική δύναμη που θα ηγεμονεύσει στην κεντροαριστερά και που θα συντονιστεί με την ανερχόμενη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά».

Ο κ. Καμίνης παρέπεμψε  στις συνεδριάσεις των οργάνων για τις συζητήσεις και τις ενστάσεις, αλλά και για το πλήρες σκεπτικό της προέδρου που την οδήγησε στη σχετική απόφαση. «Κατορθώσαμε σε τρομακτικά δυσμενές περιβάλλον να επιβιώσουμε, και τώρα, με έναν ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού αχταρμά  που καταρρέει, εμείς το πολιτικό κενό να το καταλάβουμε για να αποκαταστήσουμε την ηγεμονία της αριστεράς και να επανέλθουμε στην κοίτη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ την επόμενη των εκλογών,  ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι θα δουν πού θα τους τοποθετήσει η λαϊκή εντολή και ανάλογα θα πολιτευτούν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπαλτατζή

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Στεργιόπουλοος

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEθελοντική αιμοδοσία στο Ίλιον στις 7 & 8 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζουν οι ΑΝ.ΕΛ – ert.gr