Προαναγγέλλει μείωση του προσωπικού του ομίλου

 

Ως επιτακτική χαρακτηρίζει την ανάγκη αλλαγής της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Παύλος Μυλωνάς, προαναγγέλλοντας τον μετασχηματισμό της σε “μια σύγχρονη τράπεζα που θα ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις”.

 

Το “ταξίδι του μετασχηματισμού”, όπως το χαρακτηρίζει, περνάει αναπόφευκτα και μέσα από τη μείωση του προσωπικού του ομίλου και υπαγορεύεται από την ανάγκη του περικοπής του κόστους λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και από τη μείωση του δικτύου καταστημάτων, την οποία επιφέρουν η αλλαγή και η απλοποίηση του τρόπου συναλλαγών. “Θα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν αντιλήψεις και συμπεριφορές που θύμιζαν την κακή πλευρά ενός δημοσίου τομέα”, αναφέρει σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή της Κυριακής”.

 

Βασικός πυλώνας αυτού του πυλώνα, όπως εξηγεί ο κ. Μυλωνάς, είναι η μείωση των “κόκκινων” δανείων, και η πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη θα λειτουργήσει καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχτεί με την προώθηση των δύο σχημάτων που έχουν εισηγηθεί το ΤΧΣ και τη ΤτΕ, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, “μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά”. Τέλος, ο CEO της Εθνικής δεν αποκλείει την προοπτική περαιτέρω συγκέντρωσης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εάν στο τέλος της μεγάλης προσαρμογής διαπιστωθεί ότι δεν “χωρούν” τέσσερις τράπεζες στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο όμως, όπως εξηγεί, “αφορά το απώτερο μέλλον”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνήκουστος ο ισχυρισμός του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας»
Επόμενο άρθροH στροφή στα funds