Την επένδυση 57,5 εκατ. ευρώ στην πρόσφατη ομολογιακή έκδοση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD. Η συμμετοχή της, που αναλογεί σε λίγο πάνω απ’ το 10% του συνόλου της έκδοσης, προέκυψε ως μέρος της προσπάθειας της, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, «να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του COVID19». Υπενθυμίζει δε πως αυτή ήταν η πρώτη ομολογιακή έκδοση στη χώρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η κα Andreea Moraru, Επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επενδύουμε στην ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αποτελεί ορόσημο στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Η συναλλαγή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι τα ομόλογα αποτελούν βιώσιμη πηγή χρηματοδότησης για τον ιδιωτικό εταιρικό τομέα. Η EBRD παραμένει ενεργή στην υποστήριξη ομολογιακών εκδόσεων στη χώρα. Μέσω του αποκλειστικού μας πλαισίου, έχουμε επενδύσει σχεδόν 200 εκατ. ευρώ σε εκδόσεις ομολόγων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και έχουμε μοχλεύσει επιτυχώς πάνω από 2,1 δισ. ευρώ σε εισηγμένα σε χρηματαγορές ομόλογα μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών και τη μετάβαση της σε ένα σύστημα πράσινης ενέργειας. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους βοηθήσουμε να αποτελέσουν παίκτη ‘κλειδί’ βασικοί σε αυτήν τη μετάβαση».

Απ’ την πλευρά της η κα Πηνελόπη Λαζαρίδου Γενική Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα σημείωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την EBRD για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για άλλη μια φορά. Η συμμετοχή της σε τρεις εκδόσεις ομολόγων που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος υποστηρίζει σημαντικά την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με στόχο να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των επενδυτών, των εργαζομένων και των συνεργατών μας. Είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς παραχωρήσεων, ενέργειας και υποδομών και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εθνικής προσπάθειας για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Σημειώνεται πως το 2019 η EBRD είχε επενδύσει 18 εκατ. ευρώ στην έκδοση 7ετούς διάρκειας «πράσινου ομολόγου» της Τέρνα Ενεργειακή, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, το 2018, η EBRD είχε συμμετάσχει με 15 εκατ. ευρώ σε ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφει ο Φετφατζίδης και υπολογίζεται για τη συνέχεια των πλέι οφ
Επόμενο άρθρο«Μου έφεραν τους πίνακες γραμμένους και τυπωμένους»