Η σεισμική ακολουθία μπορεί να κρατήσει ακόμη και μήνες στη Ζάκυνθο, όμως η σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών δεν σημαίνει ότι θα είναι και μικρότερα τα μεγέθη τους.

 

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

 

Όπως συμπληρώνει ο σεισμολόγος: «Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο μετασεισμός των 5,6 Ρίχτερ υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους σεισμούς της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες».

 

Επίσης, ο κ. Τσελέντης διευκρινίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου τελικά δεν μετακινήθηκε κατά 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά 5cm σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS. Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως είπε, ότι ο Πύργος μετατοπίστηκε λόγω του σεισμού προς τα δυτικά κατά 1,7cm.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

 

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανά μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

 

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

 

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο κενό ο πλειστηριασμός για πώληση βιομηχανοστασίου της ΑΛΚΟ
Επόμενο άρθροΔεν θα υπερψηφίσουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης