Προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας είχε, σήμερα, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων κ. Γ. Βούτσινο για τα αιτήματα της λειτουργίας του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, που της έθεσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σ. Περίσσης, αλλά  και για την ίδρυση γεωργικής σχολής στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, στον Βόλο και στην Πωγωνιανή, που  ζήτησε ο πατέρας Αντώνιος, για να υποστηρίξει την επαγγελματική κατάρτιση των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο κ. Βούτσινος ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων επεξεργάζονται, την παρούσα χρονική στιγμή, νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις ζητημάτων, που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση, το οποίο και θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020.  Συνεπώς, μέχρι και την ψήφιση του ως άνω νομοσχεδίου, αναστέλλεται η οποιαδήποτε έγκριση ίδρυσης ή/και λειτουργίας τέτοιων σχολείων. Επιπροσθέτως, ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι πάγια προϋπόθεση της ίδρυσης και λειτουργίας τέτοιων σχολείων είναι ο ικανός αριθμός των ενδιαφερομένων για την παρακολούθησή του, προϋπόθεση, που ο δήμαρχος Σκοπέλου δήλωσε καλύπτεται.

Όσον αφορά στην ίδρυση της Γεωργικής Σχολής της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Βούτσινος επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική και για τον λόγο αυτό υπάρχει η πρόθεση και η βούληση να υποστηριχθεί. Όμως, επειδή και αυτή η περίπτωση, εμπίπτει στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, που επεξεργάζεται το υπουργείο, το αίτημα θα εξετασθεί, αμέσως, με θετική διάθεση  μετά την ψήφισή του. Μέχρι τότε, η κ. Μακρή δεσμεύθηκε να γνωστοποιήσει στο υπουργείο συγκεκριμένες προδιαγραφές και ειδικότερα στοιχεία ώστε στον χρόνο που θα μεσολαβήσει να υπάρξει η απαραίτητη επεξεργασία για να ικανοποιηθεί το αίτημα μετά τη νομοθετική ρύθμιση.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βούτσινο για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα που του έθεσε και ενημέρωσε σχετικά τόσο τον Δήμαρχο Σκοπέλου όσο και την Κιβωτό του Κόσμου.

 

Προηγούμενο άρθροΟργή δημοτών στο Ν. Πήλιο για τις αυξήσεις – φωτιά του στους λογαριασμούς ύδρευσης
Επόμενο άρθροΣημαντικό πλήγμα με τον Μαρσέλο