Η Ζέττα Μ. Μακρή Εισηγήτρια της Πλειοψηφίας στον Προϋπολογισμό στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε, το βράδυ του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2019, η κ. Ζέττα Μ. Μακρή, βουλευτής Μαγνησίας, ως Εισηγήτρια της Πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με την κατάθεση του πρώτου προϋπολογισμού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες. Οι πολιτικές που σχεδιάζονται και εφαρμόζονται, πλέον, από αυτή την Κυβέρνηση, είναι πολιτικές μη ταξικές.

Στην ομιλία της, η βουλευτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «με τον προϋπολογισμό, η Κυβέρνηση: α) θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό που κληρονόμησε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το τρέχον και το επόμενο έτος και θα δημιουργήσει ταυτόχρονα τον δημοσιονομικό χώρο για τη σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών, β) θα αυξήσει τις  δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να εκκινηθεί  ένας υγιής και ενάρετος κύκλος οικονομικής προόδου για τα επόμενα χρόνια, γ) θα υποβοηθήσει την αναπτυξιακή διαδικασία, μέσω μεταρρυθμίσεων ως προς την ενίσχυση των επενδύσεων, προβλέποντας σημαντική αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης από το 1,5% στο 2,8% και δ) θα επιτύχει περαιτέρω μείωση της ανεργίας και σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, που αντανακλά στην αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων όλων των πολιτών, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών (π.χ. φορολογία εισοδήματος, φόροι ακίνητης περιουσίας, ειδικά φορολογικά κίνητρα) και της αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας. Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η οικονομία της χώρας έχει θετική δυναμική, ενώ έχει όλες τις προοπτικές για βελτίωση, σταθεροποίηση και κεφαλαιοποίηση. Αρκεί να είμαστε όλοι αρωγοί του έργου της κυβέρνησης για να προχωρήσει η ελληνική οικονομία με σταθερό, νοικοκυρεμένο και ιεραρχημένο βηματισμό λαμβάνοντας υπόψη τα διδάγματα της μακρόχρονης περιπέτειας λόγω σφαλμάτων τόσο δικών μας όσο και υμετέρων. Θα πρέπει να είμαστε όλοι συντεταγμένοι, με πατριωτική συνείδηση, να μην εξοκείλουμε αλλά να σκεφτόμαστε ότι με σύνεση και αποφασιστικότητα, χωρίς προσωπικούς και κομματικούς υπολογισμούς, χωρίς λαϊκισμούς και ελιτισμούς, θα προσδώσουμε στα παιδιά μας ασφάλεια και ευημερία στο μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΕπιτροπή Αγώνα Πολιτών στον φυσικό Κελεσίδη: «έχετε ανακριβή στοιχεία» Τι ειπώθηκε στην ημερίδα των χημικών για την αέρια ρύπανση στο Βόλο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ